Skocz do zawartości

na monetki

wiciu_r

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam !

Ostatnio zbrzydły mi kilogramy gwoździ, mauserów i panther, mój PI nie ma dyskryminacji a ja robię się coraz starszy i nie chce mi się kopać kolejnego gwoździa 2 m dalej. Co Waszym zdaniem posiada dobrą dyskryminację aby wykryć monetki. PI (Mirakl II) się nie pozbędę ale fajnie byłoby się schylić do co 500 sygnału. Od przedwczoraj udało mi się chyba skompletować średniowieczny zaprzęg (koń mi się wyrwał - mam tylko 3 podkowy) ale złota ani widu ani słychu a miejsce rokujące nadzieję. Opinii jest tyle że jestem coraz głupszy. Może się wypowiedzą tylko użytkownicy z sukcesami na tym polu.
Pozdrawiam
Napisano
Chłopie aż mi cię żal!! ZA około 600 zł. kupisz używany porządny sprzęt. Zapomnij o polskich ; inżynierach; , Mój sprzęt waży 80 dkg. Składanie iuruchomienie trwa 1 min.! Sprzęt pochodzi z U S A. Nikogo nie chwalę ,ale żal mi kolegów ; kopaczy; nabitych w wykrywacz!!!
Darz Dół!!!
Napisano
Coż , ja szukam głównie monetek, (albo innych drobiazgów)- i używam Whitesa - prekursora Spektrum bo Eagle Spektrum i uważam ten sprzęt za rewelacyjny(wcześniej miałem Garetta). Whites kupiony na niem.ebaju.
Natan
Napisano
Bounty QDII jest świetny na drobnicę i doskonale wycina żelazo, polecam
a i duże rzeczy też można szukać tylko trzeba trochę wprawy jak z każdym sprzętem
pozdr
Szefo
Napisano
ta za 600 (cena koncowa z przesylka i przyleglosciami z tym zwiazanymi )zl to se kupi chyba tylko cos z serii laze laze i w trawie szukam:):) jestem ciekaw co ty masz za 600 zl co jest zachodnie i
wazy 80dkg i nazywa sie wykrywacz metali ?????? bo zestawienie tych trzech cech daje mi wynik tylko na cos w klasie MD.... a jak tak to ja wole Polski dobry wykrywacz
niestety za duzo wieksze pieniedze ale jest super ( i nie jest to rutus ani loctans jak rowniez nie jest to geoscan ani dukat czy mirakl ani smetek czy tam pen)
odrazu napisze ze sam w tej chwili mam zachodni ale to juz inna grupa cenowa
Napisano
Dobry i nie drogi na monetki jest Bonty Hanter lone star--miałem land star-a i zmieniłem na gorszy a jednak lepszy, dobre są Tesoro ale i ich cena ... no nie wspomnę o White ale tych droższych,Garreta odpuść sobie---no zależy na jakim terenie chcesz szukać--napisz bo miałem do czynienia z różnymi wykrywaczami a naprawdę polecam Lone Star {1030zł} z przesyłką -nówka, trzy tonowa dyskryminacja itd. lub spectrum xlt--super !!! zobacz --znajdz w wyszukiwarce viking" mają tam trochę sprzętu.
Napisano
Witam, no cóż ciągniecie mnie za język . Sprzęt o którym pisałem to Tesoro..... Model tani , lekki , świetnie wykonany . Tani bo - z drugiej lub trzeciej ręki . Lekki bo - mikroprocesor , zasilany jedną małą baterią . Swietnie wykonany - w firmie z tradycjami a nie w polskim garażu . Takie jest moje zdanie . A tak na marginesie , obserwowałem kolegę ; pracującego ; na rodzimym sprzęcie wyrażał się brzydko , bo nie trafiał w cel i co kilka kroków podnosił sondę w kierunku nieba ? ! Bałem się zapytać czy to taniec Św.Wita czy tak zaleca instrukcja ? Sprawdziłem ....! Instrukcja !

b
Napisano
zgadzam się Tesoro jest dobre i drogie a o używkę ciężko,bo jest dobry --proste, a i te polskie kryki to daruj sobie szkoda słów wykluczając HS3 bo jest niezły ale na monety ............
Napisano
Panowie, jesteście wielcy, już dostałem oferty na maila, chyba skorzystam bo mam ciekawe namiary na miejsca szwedzkich spustoszeń. Jakiś czas temu zastanawiałem się nad Miraklem 38CX bo mój Mirakl PI dał mi sporo satysfakcji ale tym razem zdecyduję się na coś zachodniego. Obiecuję zamieścić własne testy (rzetelne) przyszłego zakupu.

Napisano
No to na szwecje tak --moim zdaniem--szczerze mówiąc poszukaj Whait-a-----ale tu są wysokie ceny lub Bonty Hanter---{lone star} a jeśli teren jest mocno zaśmiecony poszukaj C-Scop-a nawet tego najprostrzego--fajnie łapie,wyłapuje drobnice.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie