Tobix Napisano 30 Maj 2021 Share Napisano 30 Maj 2021 Witam szanownych grupowiczów :D! Czy ktoś bardziej niż ja obeznany w temacie mógł by się wypowiedzieć. Po czym rozróżnić póznowojenne chlebaki m 31 (44-45 r) od chlebaków z wczesnego NVA. Pozdrawiam:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobix Napisano 3 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2021 Nikt nic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 4 Czerwiec 2021 Share Napisano 4 Czerwiec 2021 Wydaje mi się, że po pierwsze to materiał. Z tego co pamiętam to chyba w NVA były chyba 2 główne komory natomiast w wojennym była jedna. Kolejnym elementem to szlufki na pas, w wojennym były zakończone "na ostro" natomiast w powojennym były chyba zakończone pod kątem prostym. W późnowojennych chlebakach były jeszcze kieszonki na przyborniki do czyszczenia broni. Pozdrawiam. Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Tobix
Witam szanownych grupowiczów :D!
Czy ktoś bardziej niż ja obeznany w temacie mógł by się wypowiedzieć. Po czym rozróżnić póznowojenne chlebaki m 31 (44-45 r) od chlebaków z wczesnego NVA.
Pozdrawiam:D
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.