maras2 Napisano 5 Kwiecień 2021 Share Napisano 5 Kwiecień 2021 Witam Mam nadzieję, że nie zostanę wykopany, bo nie wiem w jakim dziale zamieścić post. Proszę znawców o przetłumaczenie tych napisów na rosyjskich mapach sztabowych, próbuję ale nie nie wszystko można przetłumaczyć z googla, nie układa mi się w sensowną całość. Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras2 Napisano 5 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaSk1 Napisano 5 Kwiecień 2021 Share Napisano 5 Kwiecień 2021 Prawdopodobnie to leci tak 214 samodzielny Pułk Żandarmerii Grupa bojowa Maas 89, 368 bataliony szkole, 234 batalion zapasowy, 350, 810 bataliony ochronne, 606 batalion transportowy oddział Volkssturmu. Zbiorcze oddziały pododdziałów specjalnych i pododdziały tyłowe 4 i 9 armii. Grupa bojowa 17 Dywizji Piechoty Grupa bojowa 25 Dywizji Pancernej ... 4 Armii Pancernej (jak piechota) Oficerska szkoła żandarmerii Pułk ochronny L... Grupy bojowe 6, 45 Dywizji Piechoty 200 Dywizja Artylerii Odwodu Naczelnego Dowództwa Bataliony VS Grupa bojowa Gansjen Rjugier i inne Zbiorczy oddział grupy bojowej gen. Mullera (pozostałości 10, 20 Dywizji Zmotoryzowanych/Zmechanizowanych; 16, 17 Dywizji Pancernych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras2 Napisano 5 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2021 Dzięki za wyjaśnienie, jeszcze na drugim zdjęciu niebieski krzyżyk ze skrótem 17 dywizji piechoty? Takich krzyżyków na innych mapach trochę jest, miejsce potyczki? Nie siedzę w ogóle w militarce, ale przy takich mapach to się skuszę, może będą jakieś efekty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras2 Napisano 5 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2021 No i jeszcze interpretacja mapki poniżej, na niebiesko niemcy, na czerwono to rosjanie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.