Predator Boży Napisano 5 Kwiecień 2021 Napisano 5 Kwiecień 2021 Witam.Trafiło mi się mocno skorodowane coś.Jeszcze tego nie próbowałem czyścić,ale przed czyszczeniem wygląda mi na jakiś zawór,czujnik lub zapalnik.Bardzo się mylę?
predi888 Napisano 5 Kwiecień 2021 Napisano 5 Kwiecień 2021 Zapalnik od niemieckiego, odłamkowego granatu nasadkowego lub od granatu panzershreka
Predator Boży Napisano 5 Kwiecień 2021 Autor Napisano 5 Kwiecień 2021 Te zapalniki były podobne?Tzn.od gn i panzershreka były identyczne?
predi888 Napisano 5 Kwiecień 2021 Napisano 5 Kwiecień 2021 Były podobne, Od panzerschreka miały otwory z boku na zawleczkę https://www.bergflak.com/psammo.html
Predator Boży Napisano 5 Kwiecień 2021 Autor Napisano 5 Kwiecień 2021 Dziękuję kolego.Czyli moje domysły były słuszne.Mam też do identyfikacji ołowianą kulkę o średnicy ok.1,5 cm,pustą w srodku-tzn.coś czerwonego w środku było,lecz na teraz nie mam foty.Ktoś kojarzy podobny przedmiot?
Pytanie
Predator Boży
Witam.Trafiło mi się mocno skorodowane coś.Jeszcze tego nie próbowałem czyścić,ale przed czyszczeniem wygląda mi na jakiś zawór,czujnik lub zapalnik.Bardzo się mylę?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.