MTC Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Witam -- znalazłem taką linijkę --domyślam się do czego mogła służyć, ale do końca nie jestem pewny -- czy może ktoś mi pomóc w identyfikacji?Pozdrawiam MTC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTC Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2004 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTC Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2004 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gudek82 Napisano 9 Kwiecień 2004 Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Czyżby do mierzenia średnicy kalibru pocisków? Pzdr. Gudek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 Witam.Linijka przedstawia strukture kolumny marszowej - na poziomie dywizji. Schemat ten przystosowany jest do map sztabowych w skali 1:100.000.Widac wyraznie sposób rozlokowania jednostek podczas marszu oraz odległosci przypadajace pomiedzy formacjami.Na linijce uzyto standartowych znakow taktycznych/Bardzo fajny fant.Pozdro.India Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTC Napisano 14 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2004 Witaj India , bardzo dziękuję za fachową odpowiedź. Teraz w 100% wiem co posiadam. Oprócz tej linijki w tym samym miejscu znalzłem dziwny przyrząd ,chyba do mierzenia czegoś na mapach , katów ?Jak znajdę chwilkę ,to zamieszczę jego fotkę. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanshin Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 no czyli moje przypuszczenia się sprawdziły.pzdrSanshin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanshin Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 Myśle iz moze to byc linijka sztabowa jakiegoś oficera służąca do nanoszenia wspólrzedych na mape czy cos takiego a te napisy mogą byc swego rodzaju ściągawką" dla oficera jakie uzbrojenie ma np.dywizja czy kompania.To są moje podejrzenia.pzdrSanshin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanshin Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 i jeszcze jedno.Z tego co wiedze moze to być rónież sćiąga przedstawiająca strukturę organizacyjna poszczególnych jednostek np ile kompani ma dywizja itp itd.pzdrSanshin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
MTC
Witam -- znalazłem taką linijkę --domyślam się do czego mogła służyć, ale do końca nie jestem pewny -- czy może ktoś mi pomóc w identyfikacji?
Pozdrawiam MTC
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.