zuki Napisano 13 Lipiec 2020 Napisano 13 Lipiec 2020 Witajcie. Czy jest ktoś w stanie określić pochodzenie tego guzika? Napis w otoku GARDE DES CONSULS. Śr. ok 15 mm. Przeszukałem buttonarium, brak info.
Czlowieksniegu Napisano 13 Lipiec 2020 Napisano 13 Lipiec 2020 https://detektorysci.pl/guziki-napoleonskie.html Dwa- podobny, ale z rózgami liktorskimi opisany jako BOUTON DE LA GARDE DES CONSULS.INFANTERIE. TROUPE. ETAT: belle patine, un peu usé mais très bel aspect; GROS MODULE: 28 mm arrière complet en bon état.
zuki Napisano 13 Lipiec 2020 Autor Napisano 13 Lipiec 2020 Tak wiem. Ten podobny znalazłem. Ciekawostka dla mnie, bo jeśli wojskowy to powinien być gdzieś w publikacjach taki wzór.
Czlowieksniegu Napisano 13 Lipiec 2020 Napisano 13 Lipiec 2020 Czyli słuszne jest pierwsze skojarzenie, że jak kotwica, to raczej nie pumpy ale marynarka
zuki Napisano 13 Lipiec 2020 Autor Napisano 13 Lipiec 2020 Dzięki za pomoc. Tylko skąd marynarka na płn-wsch Mazowszu? Ma ktoś jakiś pomysł?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.