Guest Posted August 20, 2002 Posted August 20, 2002 Witam KolegówCzy ktoś ma doświadczenia w poszukiwaniach wykrywaczem White's TM 808. Jeśli tak to bardzo proszę o ocenę. Chodzi mi szczególnie o funkcję tego wykrywacza pustki powietrzne".
Guest Posted August 26, 2002 Posted August 26, 2002 Czesc !Od prawie 2 lat jestem posiadaczem TM808 ale nie mialem okazji testowac opcji poszukiwania pustych przestrzeni w terenie (nie bylo mi to potrzebne) jezeli chodzi o przedmioty metalowe to helm pokazuje spokojnie na 1,5 w ziemi (glebiej nigdy nie trafilem). Jest to idealny sprzet do bardzo zasypanych rzeczy. Teraz w zasadzie szukam takich miejsc gdzie okopy sa ledwo widoczne i uwierz mi dolki po innych kopaczach mnie nie zrazaja zawsze cos lezy na dnie.Pozdrawiam
Guest Posted August 28, 2002 Posted August 28, 2002 Dla Past'aNie lubie oszolomow. Jezeli nie miales doczynienia z tym wykrywaczem to sie nie odzywaj. A jak chcesz sobie ze mna pokopac to zapraszam na wykopki w woj. swietokrzyskie. Wykopanie w piasku dziury o glebokosci 1,5m wymaga wykopania leja o srednicy 2m. Mysle, ze po jednej takiej dziurze zachwasz swoje ironiczne uwagi dla siebie i tobie podobnych. Nie po to sie placi 4500 zl za wykrywacz zeby zbierac odlamki z pod sciolki.Pozdrawiam Pawel
Guest Posted August 28, 2002 Posted August 28, 2002 spoko nie denerwuj się - z zaproszenia skorzystam , szczególnie że chodziłem z kolesim który ma Whitsa i jakoś osiągi nie powalały mojego Cyklopa fakt były lepsze ale bez przesady. Pytanko gdzie kopiesz dołki 2x1,5 metra pewnie nisisz ze sobą do lasu toporek , szpadel ????Mimo wszystko nie uwierze że chce ci się kopać międzu drzewami i korzeniami 6000 litrów ziemi Jeśli tak to gratuluje siły ,wytrwałości i samozaparcia. Tylko uważaj ja z 0,5 metra wytargałem stary kociołek a kopania było dużo
Guest Posted August 28, 2002 Posted August 28, 2002 Wcale sie niegniewam. Tak apropo narzedzi to u nas (a przynajmniej na moich ulubionych pozycjach) jest zajebisty suchy piasek). Miejsc gdzie grunt jest nieciekawy poprostu unikam, tak samo jak krzakow i gestych zarosli bo TM808 to dosyc spore urzadzenie i wbicie sie z nim w krzaki to straszna mordega a zachaczenie o jakiegos krzaka powoduje rozstrojenie sprzetu.
Guest Posted August 28, 2002 Posted August 28, 2002 A odnosnie szpadla to masz racje ! Saperki juz dawno nie uzywam. Nosze sztychowke ze skroconym trzonkiem - i to wcale nie jest smieszne.
ms Posted August 28, 2002 Posted August 28, 2002 Do Glassmine: w jakich rejonach woj. świętokrzyskiego można Cię spotkać?I czy według Ciebie warto wybrać się parę-dziesiąt lub -set kilometrów by poszperać w malo urodzajnych glebach tej krainy (piaskach)? :-)
Guest Posted August 29, 2002 Posted August 29, 2002 Do ms: prawdopodobienstwo spotkania w lesie jest znikome ale jezeli juz to na trasie Kielce-Tarnobrzeg w rejonie miejscowosci Raków i okolicach. Co do tego czy warto jechac taki kawal drogi to trudno powiedziec bo u nas tez jest strasznie przekopane - co prawda z pustymi rekami nigdy nie wracam ale to roznie bywa.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.