Wermacht Napisano 8 Luty 2020 Napisano 8 Luty 2020 Witam mam pytanie czy jest to odłamek pocisku? Znalazłem to w leju po wybuchowym na Starym mieście w kostzrzynie nad Odrą.
pawel_breslau Napisano 9 Luty 2020 Napisano 9 Luty 2020 Witam. Troszkę za cienkie ścianki jak na pocisk. Może być to również kawałek rury kanalizacyjnej. Pozdrawiam. Paweł
Wermacht Napisano 9 Luty 2020 Autor Napisano 9 Luty 2020 Przy bliższym spojrzeniu widać na nim ślady gwintowania.Niestety nie mam zbyt dobrego aparatu.
Wermacht Napisano 9 Luty 2020 Autor Napisano 9 Luty 2020 Niby jest to tylko odłamek ale znalezienie go na Starym mieście w kostrzynie miejscu zmasowanego ostrzału artyleryjskiego daje do myślenia.
predi888 Napisano 9 Luty 2020 Napisano 9 Luty 2020 4 godziny temu, Julekcezar napisał: Może być odłamek. Tu masz fotkę ładniejszego odłamka też bardzo cienkiego w postaci 2/3 pocisku. Pocisk na zdjęciu jest niemiecki. Jaki model nie mam pojęcia. Mi to wygląda na ruską 85mm, cienkie ścianki mogą wskazywać na kumulaka albo przeciwlotniczy od zisa 5
predi888 Napisano 9 Luty 2020 Napisano 9 Luty 2020 Rozstaw i szerokość pierścieni pasuje, jaka średnica w przybliżeniu? Może i ten trafił do tego magazynu przed wysadzeniem ?
Pytanie
Wermacht
Witam mam pytanie czy jest to odłamek pocisku? Znalazłem to w leju po wybuchowym na Starym mieście w kostzrzynie nad Odrą.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.