RZEPIN1 Napisano 18 Grudzień 2019 Share Napisano 18 Grudzień 2019 Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu co to za książka?, co zawiera?co oznaczają cyfry i litery przy nazwiskach? Domyślam się, że chodzi listę żołnierzy Królewskiej Armii Pruskiej oraz XIII Pulku Wirtenburskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 18 Grudzień 2019 Share Napisano 18 Grudzień 2019 Rangliste czyli po naszemu Rocznik Oficerski masz tam nazwisko ,skrót nazwy jednostki w której służy delikwent JR,DR,Kav.R itp następnie datę otrzymania pierwszego stopnia oficerskiego co do symboli literowych zapewne znajdziesz do nich opis na pocz. we wprowadzeniu. Mam przy okazji prośbę sprawdz czy w spisie nie figuruje typek o nazwisku. von Rothenburg będzie pewno podporucznikiem lub porucznikiem 5 pułku grenadierów czyli na stronie z nagłowkiem leutnants lub oberleutnants Infanterie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RZEPIN1 Napisano 19 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2019 Dziękuję za pomoc. Szukałem von Rothenburga ale jak widać, nie są ułożeni alfabetycznie, do tego pismo gotyckie i kilkadziesiąt stron.Niestety na początku nie ma żadnych opisów.Mam pytanie jeszcze o dwie kolumny dat, co oznaczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.