Omasz Napisano 25 Sierpień 2019 Napisano 25 Sierpień 2019 Zdaje się wykonany z brązu dynks. Otwór o przekroju rombu. Będe wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki. Uchwyt okienny ? Klucz do śrubek ? Chętnie posłucham waszych teorii. Ja już niemal poddałem się.
toska Napisano 25 Sierpień 2019 Napisano 25 Sierpień 2019 Wygląda na element starego relingu/ramy pieca kaflowego.
Malicki Napisano 25 Sierpień 2019 Napisano 25 Sierpień 2019 Kojarzy mi się jako część szpunta od beczki lub kega, część starego kranu. Reling miałby okrągły przekrój.
toska Napisano 25 Sierpień 2019 Napisano 25 Sierpień 2019 W dłuższej części brak przelotu więc chyba szpunt odpada. Relingi były montowane z elementów przez ten kwadratowy otwór był przeprowadzony łącznik.
Malicki Napisano 25 Sierpień 2019 Napisano 25 Sierpień 2019 34 minutes ago, toska said: W dłuższej części brak przelotu więc chyba szpunt odpada. Miałem na myśli te części. 34 minutes ago, toska said: Relingi były montowane z elementów przez ten kwadratowy otwór był przeprowadzony łącznik. Z relingów to raczej okrągły otwór. Znajdek z piwnicy czy z kuchni?
toska Napisano 25 Sierpień 2019 Napisano 25 Sierpień 2019 Nie upieram się przy tym relingu ale były też łączone za pomocą kwadratowych trzpieni. Czyli pręt też miał kwadratowy otwór.
Malicki Napisano 25 Sierpień 2019 Napisano 25 Sierpień 2019 To tylko teoria, ale to mogła być góra skoro jest taka wytarta. I ten mały otwór na blokujący trzpień..
Omasz Napisano 25 Sierpień 2019 Autor Napisano 25 Sierpień 2019 Znajdek z pola ... Jesli to uchwyt zaworu kega to po co byłby taki szeroki ? Myślę, że idziecie w dobrym kierunku...
Pytanie
Omasz
Zdaje się wykonany z brązu dynks. Otwór o przekroju rombu. Będe wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki. Uchwyt okienny ? Klucz do śrubek ? Chętnie posłucham waszych teorii. Ja już niemal poddałem się.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.