falkenburger Napisano 25 Czerwiec 2019 Share Napisano 25 Czerwiec 2019 Witam. Ostatnio postanowiłem wyczyścić coś poprzez autolizę. Nigdy wcześniej tego nie robiłem więc postanowiłem przetestować na młotku. Efektem mojej autolizy jest to co widać na zdjęciu. Biało - szarawo - żółta skorupa która bardzo mocno trzyma się metalu. Skorupa jest trochę krucha i bardzo twarda. Spotkał się ktoś z Was z takim czymś? Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś podpowiedział gdzie popełniłem błąd i jak usunąć tą skorupę z powierzchni metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 25 Czerwiec 2019 Share Napisano 25 Czerwiec 2019 Pewnie za długo trzymałeś fant, albo złe proporcje dobrałeś. Opisz czego używałeś do autolizy, to może będzie łatwiej. Ta warstwa może nie zejść po dobroci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falkenburger Napisano 25 Czerwiec 2019 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2019 Jakiś środek "kreto podobny" w granulkach. Udrażniacz o nazwie ALL. Skład: wodorotlenek sodu, wypełniacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 25 Czerwiec 2019 Share Napisano 25 Czerwiec 2019 Jak widać ten środek się nie nadaje. Odbić trzeba skorupę i tyle. Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 27 Czerwiec 2019 Share Napisano 27 Czerwiec 2019 W dniu 25.06.2019 o 22:30, falkenburger napisał: Jakiś środek "kreto podobny" w granulkach. Udrażniacz o nazwie ALL. Skład: wodorotlenek sodu, wypełniacze. Może to być problem ze składem. Nigdy nie wiadomo, co dodano jako wypełniacze. Do autolizy potrzeba dodać też aluminium. Być może, jak już wcześniej pisałem, zbyt długo trzymałeś ten młotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falkenburger Napisano 30 Czerwiec 2019 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2019 Możliwe, że masz rację z tym długim trzymaniem. Trochę leżał. A aluminium też było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 30 Czerwiec 2019 Share Napisano 30 Czerwiec 2019 Zwykle taki osad pojawiać się zaczyna, gdy fant leży dłużej niż 3-4 dni bez ruszania go. Taka warstwa czasami schodzi po elektrolizie, ale często trzeba ją usunąć mechanicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falkenburger Napisano 30 Czerwiec 2019 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2019 Dobrze, że to tylko młotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 30 Czerwiec 2019 Share Napisano 30 Czerwiec 2019 Można poszukać karty charakterystyki produktu, tam jest cały skład. Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.