fantyna Napisano 1 Czerwiec 2019 Share Napisano 1 Czerwiec 2019 Mieszkam w starym domu (początek budowy w 1929) w Warszawie i mam piwnicę, z której nikt nie korzystał od ok. kilkudziesięciu lat. Wczoraj założono tam światło i była ekipa sprzątająca. Podczas prac porządkowych okazało się, że na podłodze jest właz i murowane zejście w dół. Z tego co można zobaczyć, to 30 cm w dół zejście jest przykryte kawałkiem czegoś w rodzaju dykty, przysypanej śmieciami (gruz itp.), ale bokiem da się włożyć kijek, który lekko i głęboko wchodzi. Budynek stoi na terenie, gdzie kanałami przemieszczali się Powstańcy. Zastanawiam się co z tym zrobić. Zgłosiłam to do administracji, budynku ale oni powiedzieli, że najlepiej przysypać i zalać wylewką, bo jeszcze odkryje się jakieś szczątki ludzkie i będzie zamieszanie na pół roku. A mnie jednak korci, aby ktoś to sprawdził... Czy ktoś może podać jakiś trop, gdzie i do kogo należałoby się zgłosić i jak w ogóle przeprowadzać taką akcję...? Ja na pewno samodzielnie nie będę tam zaglądać, ale może są jacyś profesjonaliści od tego? Będę wdzięczna za konstruktywne porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 6 Sierpień 2019 Share Napisano 6 Sierpień 2019 Witam. I ktoś sprawdził? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Julekcezar Napisano 19 Sierpień 2019 Share Napisano 19 Sierpień 2019 Jeśli to jeszcze przeczytasz, to poszukaj grup eksploracyjnych, które się tym zajmują, z tego co wiem, to ludzie z "Sakwy" są z okolicy, myślę że możesz do nich napisać, może rozwiążą tą zagadkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.