Sharadise99 Napisano 14 Marzec 2019 Share Napisano 14 Marzec 2019 Witam proszę o indentyfikację prób złota, wiem że to próba 585 ale chciałabym się dowiedzieć czegoś o pochodzeniu i datowaniu, pierścionek myślę że jest stary. W załączniku przerysowałam próby, bo są zbyt małe by je ująć aparatem. W kwadraciku jest jakby głowa konia i mała 14stka. W kółeczku dwa trójkąty. Z góry dziękuję bardzo za pomoc i poświęcony mi czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geneo Napisano 13 Sierpień 2019 Share Napisano 13 Sierpień 2019 Czy tam jest wyraznie 14, czy tylko 4? dla wyrobow zlotych w Polsce cecha jest w ksztalcie glowy rycerza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geneo Napisano 13 Sierpień 2019 Share Napisano 13 Sierpień 2019 Cechy probiernicze w Polsce http://bip.oup.warszawa.gum.gov.pl/b11/dla-klienta/tabele-polskich-cech-pr/564,Polskie-cechy-i-oznaczenia-probiercze.html Jesli jest tylko Liczba 14 pierscionek nie jest z Polski, oznacza 14 karat, drugie oznaczenie moze byc logo firmy, nie jest wiec cechowany w Polsce, najlepiej sprawdzic probe w Urzedzie Probierczym, nie jest to drogie, bo moze nie byc zlotem. Producent moze nabic co chce. Niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazioW24 Napisano 16 Sierpień 2019 Share Napisano 16 Sierpień 2019 W Polsce głową konia oznacza się wyroby z platyny,tyle że zdecydowanie inaczej wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.