Impact Napisano 15 Luty 2019 Napisano 15 Luty 2019 Witam, posiadam taki bagnet, niestety nie wiem czy to oryginał czy to jakiś twór powojenny. Generalnie ostrze zidentyfikowane jako wojenne a rękojeść posiada sygnowania - martwi mnie to logo niby SS. Oglądałem właściciel sklepu ze starociami i stwierdził że ostrze i rękojeść może być oryginał a całość jako całość może być ludzką fantazją. Dodam że mam pochwę (chyba tak to się nazywa) do niego jednak jest skorodowana.
Slajmi130 Napisano 15 Luty 2019 Napisano 15 Luty 2019 Wynalazek panie kolego. Jakiś twór odpustowo bibelotowy.
bjar_1 Napisano 15 Luty 2019 Napisano 15 Luty 2019 Heheh niektórzy myślą, że bicie "wron" było dozwolone tylko w III Rzeszy
Szybki55 Napisano 15 Luty 2019 Napisano 15 Luty 2019 Niedawno na alle był wysyp tego, teraz hitem jest nóż kastetowy AK
Pytanie
Impact
Witam,
posiadam taki bagnet, niestety nie wiem czy to oryginał czy to jakiś twór powojenny.
Generalnie ostrze zidentyfikowane jako wojenne a rękojeść posiada sygnowania - martwi mnie to logo niby SS.
Oglądałem właściciel sklepu ze starociami i stwierdził że ostrze i rękojeść może być oryginał a całość jako całość może być ludzką fantazją.
Dodam że mam pochwę (chyba tak to się nazywa) do niego jednak jest skorodowana.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.