maciejs Napisano 26 Styczeń 2019 Autor Napisano 26 Styczeń 2019 Pewnie łatwizna, ale ja się nie znam. Budynek na planie prostokąta, schodki, nie wiem co głębiej - zagruzowane i zalane. Niemiecki, II WŚ, Dolny Śląsk nad Odrą. Pomożecie? Chętnie poczytam więcej.
Maszyna Napisano 26 Styczeń 2019 Napisano 26 Styczeń 2019 Kolego poczytaj o pozycji środkowej Odry (Oderstellung). Tam znajdziesz interesujące Cię wiadomości.
maciejs Napisano 27 Styczeń 2019 Autor Napisano 27 Styczeń 2019 Dzięki, czytałem. Chodzi mi o to, jaki to rodzaj obiektu, może kodel/wzór, może jakieś plany? Jak mówi artykuł, Oderstellung to schrony, stanowiska KM i generalnie różne obiekty.
pawel_breslau Napisano 27 Styczeń 2019 Napisano 27 Styczeń 2019 Jak masz więcej fotek to wklej. Może lepiej będzie coś zidentyfikować. Jakiej pomiary dł. i szer. robiłeś?Pozdrawiam.Paweł
Maszyna Napisano 27 Styczeń 2019 Napisano 27 Styczeń 2019 Podobny miałem u siebie w okolicy Nowej Soli. Był to jak pamiętam punkt obserwacyjny na kierunku mostu przez Odrę (ok. 500m od mostu). Punkt dla 1 żołnierza. Bez części podziemnej. Długość ok 3-3.5 m szerokość ok. 1.5m. Tyle pamiętam. Na pewno są tu lepsi w temacie.
maciejs Napisano 27 Styczeń 2019 Autor Napisano 27 Styczeń 2019 Widok ogólny. PS z ciekawostek - robię zdjęcie tego schronu raz na parę lat i... leży tam białe wiadro, to samo od co najmniej od 2006 do 2018.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.