Thomson. Napisano 4 Grudzień 2018 Autor Napisano 4 Grudzień 2018 Witam. Od dłuższego czasu nurtuje mnie jedno pytanie. Otóż jak wygląda sprawa przedziałów w okrętach podwodnych spoczywających na dnie mórz i oceanów. Czy istnieje realna szansa, że mogą wystąpić wraki, w których wszystkie przedziały nie uległy zalaniu i do dnia dzisiejszego pojedyncze przedziały itp. pozostają bez dostępu wody tzw. są suche ? Czy pomimo upływu ponad 70 lat taka sytuacja może mieć miejsce ? Pytanie jak najbardziej poważne. Jeżeli pomyliłem działy, bardzo proszę o przeniesienie. Liczę na wszelkie wyjaśnienia zwłaszcza te z natury technicznej. Pozdrawiam
Hebda Napisano 4 Grudzień 2018 Napisano 4 Grudzień 2018 Przeniosłem do hpTeż mnie kiedyś nurtowało to pytanie:)myślę że zależy przede wszystkim od głębokości-ciśnienieI zawartości tlenu w wodzie-korozjaAle nie sądzę by po np 70latach był suchy przedział,kropla drąży skałę"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.