Thomson. Napisano 4 Grudzień 2018 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2018 Witam. Od dłuższego czasu nurtuje mnie jedno pytanie. Otóż jak wygląda sprawa przedziałów w okrętach podwodnych spoczywających na dnie mórz i oceanów. Czy istnieje realna szansa, że mogą wystąpić wraki, w których wszystkie przedziały nie uległy zalaniu i do dnia dzisiejszego pojedyncze przedziały itp. pozostają bez dostępu wody tzw. są suche ? Czy pomimo upływu ponad 70 lat taka sytuacja może mieć miejsce ? Pytanie jak najbardziej poważne. Jeżeli pomyliłem działy, bardzo proszę o przeniesienie. Liczę na wszelkie wyjaśnienia zwłaszcza te z natury technicznej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 4 Grudzień 2018 Share Napisano 4 Grudzień 2018 Przeniosłem do hpTeż mnie kiedyś nurtowało to pytanie:)myślę że zależy przede wszystkim od głębokości-ciśnienieI zawartości tlenu w wodzie-korozjaAle nie sądzę by po np 70latach był suchy przedział,kropla drąży skałę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.