llukasz Napisano 27 Sierpień 2018 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2018 Witajcie jestem tu nowy, Jak wiadomo w zachodniej Polsce można trafić na depozyty uciekających przed frontem rosyjskim niemców. Jakie są Wasze doświadczenia z szukaniem depozytów we wchodniej i centralej Polsce? Jak wiadomo sytuacja była trochę inna ponieważ Niemcy uciekali i nie wracali na swoje posiadłości a jak to wyglądało w innych częściach Polski? Bo jeśli nawet ludność uciekła przed frontem to przecież mogli zawsze wrócić i nawet jeśli depozyty jakieś były to je sami wykopali.Znalazł ktoś z Was coś ciekawego? Może po ludności żydowskiej?Szukałem kiedyś Garettem 250, a w tym roku składam wykrywacz PI i chciałbym się skupić na militarce i depozytach.Pozdrawiam:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 29 Sierpień 2018 Share Napisano 29 Sierpień 2018 Dobrze, że napisałeś, że jesteś nowy, bo za cholere nikt by się nie zorientował 🤣 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por. Wojas Napisano 30 Sierpień 2018 Share Napisano 30 Sierpień 2018 U nas, to głównie złoto pożydowskie. Ale i kamienie szlachetne czasem. Szukaj głównie na terenie gett, ewentualnie obozów zagłady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llukasz Napisano 30 Sierpień 2018 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2018 Sqr po Twoim komentarzu pomyślałem że jestem na elektrodzie, bez urazy:DCo do kopania na terenie gett to raczej odpada, bardziej myślałem o lasach, jakichś charakterystycznych miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remington78 Napisano 8 Wrzesień 2018 Share Napisano 8 Wrzesień 2018 Ja mieszkam w jednym ze wschodnich województw a tutaj wiadomo kim byli główni mieszkańcy - naród wybrany,więc i przedmioty są głównie po Żydach.Kiedyś jakiś facet który remontował jakiś stary parterowy dom w rynku (kupił go od miasta) znalazł na strychu zabytkowy świecznik i inne drobne rzeczy po żydowskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.