Skocz do zawartości
  • 0

Skrzynia.

Oskar1994

Pytanie

Napisano

Po czym mogła być ta skrzynia, nie ma widocznych opisów na zewnątrz choć są ślady wskazujące na opisy papierowe wewnątrz skrzyni. Rozmiar szerokość 60x42 niestety nie zmierzyłem wysokości.Może ktoś podobną posiada?
Już szukałem trochę w linku (zamieszczonym na forum) o skrzynkach niemieckich ale nie odnalazłem podobnej.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Liwiusz66 dzięki za pomoc. Już mam jasność co to za papier którym była obita skrzynia. Po oczyszczeniu sprawdzę jaki to rocznik. Jeszcze raz dzięki jak to dobrze posłuchać bardziej doświadczonych kolegów.
Napisano
Liwiusz66 jeszcze jedno pytanie przyszło mi do głowy. Czy znasz RAL farby na tej skrzyni. Pytam bo być może po oczyszczeniu będę ją chciał pomalować. Twoja skrzynia na zdjęciach w linku który mi podałeś wygląda o wiele lepiej od mojej.Szkoda mi trochę oryginalnej farby ale warto by było jednak wiedzieć na przyszłość.
Napisano

Po czym mogła być ta skrzynia, nie ma widocznych opisów na zewnątrz choć są ślady wskazujące na opisy papierowe wewnątrz skrzyni. Rozmiar szerokość 60x42 niestety nie zmierzyłem wysokości.Może ktoś podobną posiada?
Już szukałem trochę w linku (zamieszczonym na forum) o skrzynkach niemieckich ale nie odnalazłem podobnej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie