bibul Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Napisano 6 Kwiecień 2004 Mam proble ze znaleziskiem !!!! Prosze o pomoc wielkość jakieś 5-6 cm!!! Wykonane z miedzi lub jej pochodnej!!! Do czego ya klamerka słurzyła?? I jak na który wiek moge ja datować??? Za wszelką pomoc dzieki!!!!
Gość Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Jak jest to klamra od kordzika to pewnie od pruskiego??? Bo te głowy lwów.....?? A z jakiego okresu pochodzi może to jeszcze mi powiecie??
Netcom Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Znalazłem kiedyś kawałek takiej klamerki- do dzisiaj nie wiedzialem jak wyglada całość.
bibul Napisano 7 Kwiecień 2004 Autor Napisano 7 Kwiecień 2004 Przedwczoraj odkryłem to pole z brackim!!!Pole mam nadzieje bedzie owocne bo wczoraj przez 15 min wyszło to, klamra pruska i kilka monet!!! No ale zaczeło lać .....Ponawiam pytanie jaki okres???
bibul Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Napisano 6 Kwiecień 2004 Mam proble ze znaleziskiem !!!! Prosze o pomoc wielkość jakieś 5-6 cm!!! Wykonane z miedzi lub jej pochodnej!!! Do czego ya klamerka słurzyła?? I jak na który wiek moge ja datować??? Za wszelką pomoc dzieki!!!!
Etam Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 Klamra od kordzika jakie nosili oficerowie niemieccy ??Mogę się mylić.Pozdrawiam.Etam
Pytanie
bibul
Mam proble ze znaleziskiem !!!! Prosze o pomoc wielkość jakieś 5-6 cm!!! Wykonane z miedzi lub jej pochodnej!!! Do czego ya klamerka słurzyła
?? I jak na który wiek moge ja datować??? Za wszelką pomoc dzieki!!!!
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.