anemon Napisano 18 Marzec 2018 Autor Napisano 18 Marzec 2018 Witam,mosiężna rurka o długości 5cm, średnica 8mm. Na końcu gwintowanie po bokach podłużne otwory.
tyfus Napisano 4 Kwiecień 2018 Napisano 4 Kwiecień 2018 mosiężna rurka o długości 5cm, średnica 8mm."średnica... Rondello, 1 kwietnia już minął...
Rondello Napisano 4 Kwiecień 2018 Napisano 4 Kwiecień 2018 eeee nie spojrzałem na kalendarz :) mini syfon ? :P
anemon Napisano 18 Marzec 2018 Autor Napisano 18 Marzec 2018 Witam,mosiężna rurka o długości 5cm, średnica 8mm. Na końcu gwintowanie po bokach podłużne otwory.
mkduch Napisano 18 Marzec 2018 Napisano 18 Marzec 2018 Podobne do osłony termometru prostego słupkowego do kotła C.O
matrix14xxx Napisano 19 Marzec 2018 Napisano 19 Marzec 2018 Przy starych tetrowych gaśnicach coś podobnego było.
anemon Napisano 19 Marzec 2018 Autor Napisano 19 Marzec 2018 Kontekst by sie zgadzał, bo niszczono stary sprzęt. Jednakże nie przemawia to do mnie ze względu na ogólną wielkość tego przedmiotu. Przedewszystkim grubość tej blaszki która sugeruje, że było to cos bardziej „delikatnego”. Przy upadku takiej butli niewiele by zostało. Jedyne z czym mi sie kojarzy ta rurka to kuchenna zapalarka ze względu na otwór na samej górze. Tylko po co wtedy takie duże otwory po bokach? Może to jednak coś związane z militarką?
Pytanie
anemon
Witam,
mosiężna rurka o długości 5cm, średnica 8mm. Na końcu gwintowanie po bokach podłużne otwory.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.