wo68 Napisano 3 Styczeń 2018 Autor Napisano 3 Styczeń 2018 Proszę tylko o pomoc ,lub porady, walczę z nim i z instrukcją
wo68 Napisano 3 Styczeń 2018 Autor Napisano 3 Styczeń 2018 Proszę o pomoc użytkowników tej nawigacji ,nie mogę go uruchomić ,nie łapie satelit ,nie mogę ustawić ,godziny ani dnia ,nie mam kabla ,może ktoś pomoże go ustawić ,albo naprawić .
mietek Napisano 3 Styczeń 2018 Napisano 3 Styczeń 2018 Instrukcje sa na internecie, poszukaj, plik pdf.Na youtube tez byly filmiki.Nie rozuumiem, czy nie startuje, czy nie lapie satelit?Jak odpalasz pierwszy raz, po jakims czasie, lub w miejscu zupelnie innym niz poprzednie to lapanie satelitow trwa parenascie minut, albo i wiecej. Czyli wystaw go na jakies 30 min w miejscu gdzie masz widoczne satelity (balkon moze nie wystarczyc).Potem to juz lapie satelity szybko, ale wczesniej trzeba odczekac.
wo68 Napisano 3 Styczeń 2018 Autor Napisano 3 Styczeń 2018 Był na otwartej przestrzeni nawet godzinę i lepiej ,i nie łapie satelit ,dlatego proszę o pomoc osoby które mają taki GPS .
wo68 Napisano 3 Styczeń 2018 Autor Napisano 3 Styczeń 2018 Baterie nowe ,nie znalazłem serwisu do naprawy.
wo68 Napisano 4 Styczeń 2018 Autor Napisano 4 Styczeń 2018 Jeśli chodzi o funkcje demonstracyjną to jest wyłączona.
mietek Napisano 4 Styczeń 2018 Napisano 4 Styczeń 2018 Mam takiego, model H (zolty), plus 2 zielone (Summit i Vista).Tak jak pisalem, instrukcje sa na internecie, nphttp://static.garmincdn.com/pumac/eTrexH_OwnersManual.pdfWrzuc w googleGarmin etrex h pdflub etrex h personal navigator manualNie mialem z nimi problemu, poza pierwszym odpaleniem, oraz zmiana rejonu. Mimo ze widzi satelity podaje nadal bledne wspolrzedne, trzeba odczekac.Na youtube masz parenascie filmikow na jego temat, wpiszetrex h garminCzy masz opcje SATELITE LOCATOR ON?Problemy, Vista, ale pewno to bedzie to samo co w Hhttps://www.ifixit.com/Wiki/Garmin_eTrex_Vista-H_TroubleshootingTutaj masz jak zresetowac serie Hhttp://www.youtube.com/watch?v=bVGIS5VEfZAPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 15:29 04-01-2018
wo68 Napisano 4 Styczeń 2018 Autor Napisano 4 Styczeń 2018 Instrukcje to ja mam ,i robię wszystko zgodnie z instrukcją ,jeden z forumowiczów poradził żeby aktualizować oprogramowanie ale ja nie mam tego kabelka .
wo68 Napisano 4 Styczeń 2018 Autor Napisano 4 Styczeń 2018 po uruchomieniu cały czas pokazuj WAT...LOCATIG SATELLITES
IdeL Napisano 4 Styczeń 2018 Napisano 4 Styczeń 2018 Chyba raczej wait".Czyli masz czekać na zalogowanie najbliższych satelitów.Jakiś czas temu naprawiałem magnetometr z wbudowanym GPSem. Przy pochmurnej pogodzie potrafił logować 10 minut. Po prostu skończył dopiero jak już nic więcej nie znalazł.Próbowałeś go uruchamiać na dworze? Czy tylko w mieszkaniu?
wo68 Napisano 8 Styczeń 2018 Autor Napisano 8 Styczeń 2018 To może inaczej czy dane w tej nawigacji same się powinny zaktualizować przy uruchomieniu ,czyli współrzędne geograficzne i aktualny czas ,czy te wartości trzeba ustawić wcześniej np. ręcznie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.