Skocz do zawartości
  • 0

skórzana kurtka załóg wozów bojowych

bosniak

Pytanie

Napisano

Witam serdecznie.Jestem w posiadaniu takiej kurtki skórzanej.Proszę i zapraszam do wypowiedzi na temat tego konkretnego egzemplarza.Na zdjęciach zaprezentuje różnice w wykonaniu jakie zachodzą między tą a klasycznymi kurtkami jakie spotkałem,widziałem oglądałem.Oczywiście mowa o skórzanym uniformie LWP z lat 60-80.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.Jestem w posiadaniu takiej kurtki skórzanej.Proszę i zapraszam do wypowiedzi na temat tego konkretnego egzemplarza.Na zdjęciach zaprezentuje różnice w wykonaniu jakie zachodzą między tą a klasycznymi kurtkami jakie spotkałem,widziałem oglądałem.Oczywiście mowa o skórzanym uniformie LWP z lat 60-80.

Napisano

W kurtkach które do tej pory widziałem,zawsze spotykałem się z dolnym zapięciem na metalową klamrę.W kurtce którą prezentuję zapięcie jest wykonane na guzik.

Napisano

Pagony są wykonane z czarnego sukna.Dla porównania pagony kurtek do tej pory spotykanych wykonane są ze skóry takiej samej jak kurtka.

Napisano

Krój kurtki prezentowanej wyraźnie różni się od innych.W tej kurtce wykonane są tkz.skrzela,dzięki którym noszenie ubioru staje się bardziej komfortowe.Nie mamy zablokowanych,ograniczonych ruchów jak w standardowej kurtce.
Skóra z jakiej wykonana jest kurtka jest wyraźnie cieńsza od kurtek jakie do tej pory spotykałem,lecz nie różni się wizualnie niczym innym.
Całość to 100% oryginał bez żadnych przeróbek itp.
Mnie najbardziej interesuje to,co to może być za model wz.kurtki.
Z góry dziękuję za pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie