Hewi Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2017 proszę o identyfikację , na środku jest widoczny lekki zarys orła , wzór podobny do tego z Księstwa Warszawskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hewi Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2017 foto 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hewi Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2017 foto 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
altpreuss Napisano 6 Grudzień 2017 Share Napisano 6 Grudzień 2017 Dla szeregowych z lat dwudziestych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 8 Grudzień 2017 Share Napisano 8 Grudzień 2017 Ten mój jest chyba ten sam, tyle, że spłaszczony na maxa", z brakiem zgniecionej drugiej strony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 8 Grudzień 2017 Share Napisano 8 Grudzień 2017 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 8 Grudzień 2017 Share Napisano 8 Grudzień 2017 Dostałem go kiedyś w pakiecie z kilkoma innymi od znajomego z Augustowa. Istny kalejdoskop guzików stosowanych w 1 Pułku Ułanów Krechowieckich, w latach 1921- 1939. Znalezione na miejscu, gdzie w tamtych latach był koszarowy plac ćwiczeń. Przeważnie pozgniatane przez kopyta koni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
altpreuss Napisano 9 Grudzień 2017 Share Napisano 9 Grudzień 2017 formoza58 , Twój pokazany, to wz 17 .Gdybyś wkleił zdjęcie tego ukruszonego to miałbyś rację.Na zbiorczym zdjęciu masz 1 z lat dwudziestych , 2 wz 17dla szeregowych i 2 oficerskie wz17.Pokaż rewers i podaj średnicę tego w środku z otokiem, bo on jest najciekawszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 10 Grudzień 2017 Share Napisano 10 Grudzień 2017 Świetnie się składa, bowiem ja w guzikach jestem noga" ;-)On ma 2 cm średnicy.I jeszcze komplet guzików z Augustowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 10 Grudzień 2017 Share Napisano 10 Grudzień 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 10 Grudzień 2017 Share Napisano 10 Grudzień 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 10 Grudzień 2017 Share Napisano 10 Grudzień 2017 ... i jeszcze jeden, który po oczyszczeniu, noszę przy kurtce. Na szczęście i Ku Chwale ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
altpreuss Napisano 10 Grudzień 2017 Share Napisano 10 Grudzień 2017 tak , to wz17 , oficerskiW nowy zbiorczym zdjęciu jest prawdopodobnie ciekawy i rzadki guzik, ten na samej górze po lewej.Żołnierski wojska polskiego we Francji z 1917 r.Lepsze zdjęcia i średnica to będzie stuprocentowe id. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Grudzień 2017 Share Napisano 11 Grudzień 2017 Lepszego zdjęcia nie uda mi się zrobić, chyba,że po przeczyszczeniu. A średnica 2,2 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
altpreuss Napisano 12 Grudzień 2017 Share Napisano 12 Grudzień 2017 powinien mieć 23 mm , więc tylko wyrażne zdjęcie awersu i rewersu pozwoli jednoznacznie odpowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 12 Grudzień 2017 Share Napisano 12 Grudzień 2017 To pewnie moja metalowa miarka uszczknęła" ten milimetr ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.