Maszyna Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Witam forumowiczów. Ostatnio dostałem w spadku talerzyk porcelanowy ze złotym otokiem. Podobno xviii wiek. Szukałem w swoim katalogu i niestety nic nie znalazłem. Może ktoś wie coś na ten temat.
Maszyna Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Witam forumowiczów. Ostatnio dostałem w spadku talerzyk porcelanowy ze złotym otokiem. Podobno xviii wiek. Szukałem w swoim katalogu i niestety nic nie znalazłem. Może ktoś wie coś na ten temat.
Maszyna Napisano 26 Listopad 2018 Autor Napisano 26 Listopad 2018 Minął prawie rok od postu. Nikt, nic nie wie na temat tej porcelanki? Dodaję jeszcze dwa foto.
Maszyna Napisano 6 Grudzień 2017 Autor Napisano 6 Grudzień 2017 Dodam tylko, że sygnatura może być obrucona - co da jakby literę P". Wymiary talerzyka to ok. 20 cm. Dosyć głeboki jak na talerzyk standardowy. Pozdrawiam.
Pytanie
Maszyna
Witam forumowiczów. Ostatnio dostałem w spadku talerzyk porcelanowy ze złotym otokiem. Podobno xviii wiek. Szukałem w swoim katalogu i niestety nic nie znalazłem. Może ktoś wie coś na ten temat.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.