pono0 Napisano 29 Listopad 2017 Autor Napisano 29 Listopad 2017 Witam proszę o identyfikacje przedmiotu wymiary 40mm x 35mm wykonane prawdopodobnie z brązu w otworze na środku było przynitowane od drugiej strony coś stalowego niestety rozpadło się w rękach. Przedmiot wygląda na rodzaj zawieszki
sqr Napisano 30 Listopad 2017 Napisano 30 Listopad 2017 pokaż palcem tę głowę lwa i ten herb, bo coś nie mogę dostrzec...
pono0 Napisano 30 Listopad 2017 Autor Napisano 30 Listopad 2017 W prawym i lewym górnym rogu są odbite dwie dość archaiczne głowy lwa natomiast w prawym dolnym rogu jest herb przedstawiający połowę tarczy w ukośne pasy i polowe orła na żywo wszystko widać dobrze natomiast ciężko to uchwycić telefonem
Korabkow Napisano 30 Listopad 2017 Napisano 30 Listopad 2017 Herb skośne pasy i pół orła to Norymberga,umieszczany przez wytwórców rzemieślników na starych wyrobach np.zbroje,przedmioty użytkowe ze srebra, brązu.Zawieszenie w tym przedmiocie wygląda staro ale co to jest ?
sqr Napisano 1 Grudzień 2017 Napisano 1 Grudzień 2017 Pokaż zdjęcia samego mocowania / uszka" , mi się wydaje, czy to rodzaj zawiasu ?
sqr Napisano 1 Grudzień 2017 Napisano 1 Grudzień 2017 ja bym stawiał na element okucia/zapięcia od księgi...
felczer Napisano 1 Grudzień 2017 Napisano 1 Grudzień 2017 Moje skojarzenie to zapięcie od książki,pamiętnika lub np. drewnianej kasetki itp. Takie wciskane na knopik. U moich dziadków była taka rzeźbiona pamiątka z akopconego" z podobnymi zapięciami
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.