DES Posted November 2, 2017 Author Share Posted November 2, 2017 Witam! Mam problem z identyfikacją przełączników i potencjometrów na płytce:1- z pewnością zasilanie2- potencjometr, zapewne dyskryminacja albo wpływ gruntu3- (3 kable) przełącznik maunual/auto lub ground galance/discrimination.4- (2 kable) przełącznik maunual/auto lub ground galance/discrimination.5- reset6- potencjometr, zapewne dyskryminacja albo wpływ gruntu7- potencjometr Tune8- VolumeMam problem z identyfikacją przełączników 3 i 4 oraz potencjometrów 2 i 3. Będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam!DES Link to comment Share on other sites More sharing options...
profos Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 W moim smętku podłączenie kabli wygląda tak jak na fotce.Przełączniki od lewej:Auto/manual - 2 kabledisc/ ground b. - 3 kablezasilanie - 2 kablepotencjometry od lewejvolume - 3 kabletune - 3 kabledisc - 2 kable (1kabel zmostkowany)groumd b. - 3 kable (1 kabel zmostkowany) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DES Posted November 8, 2017 Author Share Posted November 8, 2017 Bardzo Ci dziękuję!Jestem Ci naprawdę bardzo wdzięczny, że chciało Ci się poświęcić swój czas na to aby mi pomóc- dzięki temu uda mi się przywrócić sprzęcior do życia :-)Pozdrawiam!DES Link to comment Share on other sites More sharing options...
profos Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 zauważyłem błąd, do potencjometru ground balance dochodzą dwa kable , nie trzy. Zmostkowany jest pin 1 i 2 patrząc od lewej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.