DES Napisano 2 Listopad 2017 Autor Share Napisano 2 Listopad 2017 Witam! Mam problem z identyfikacją przełączników i potencjometrów na płytce:1- z pewnością zasilanie2- potencjometr, zapewne dyskryminacja albo wpływ gruntu3- (3 kable) przełącznik maunual/auto lub ground galance/discrimination.4- (2 kable) przełącznik maunual/auto lub ground galance/discrimination.5- reset6- potencjometr, zapewne dyskryminacja albo wpływ gruntu7- potencjometr Tune8- VolumeMam problem z identyfikacją przełączników 3 i 4 oraz potencjometrów 2 i 3. Będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam!DES Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 8 Listopad 2017 Share Napisano 8 Listopad 2017 W moim smętku podłączenie kabli wygląda tak jak na fotce.Przełączniki od lewej:Auto/manual - 2 kabledisc/ ground b. - 3 kablezasilanie - 2 kablepotencjometry od lewejvolume - 3 kabletune - 3 kabledisc - 2 kable (1kabel zmostkowany)groumd b. - 3 kable (1 kabel zmostkowany) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DES Napisano 8 Listopad 2017 Autor Share Napisano 8 Listopad 2017 Bardzo Ci dziękuję!Jestem Ci naprawdę bardzo wdzięczny, że chciało Ci się poświęcić swój czas na to aby mi pomóc- dzięki temu uda mi się przywrócić sprzęcior do życia :-)Pozdrawiam!DES Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 8 Listopad 2017 Share Napisano 8 Listopad 2017 zauważyłem błąd, do potencjometru ground balance dochodzą dwa kable , nie trzy. Zmostkowany jest pin 1 i 2 patrząc od lewej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.