skolopendra Napisano 18 Październik 2017 Autor Napisano 18 Październik 2017 Witam.Proszę o pomoc w identyfikacji, na otoku widnieje napis Urząd Miejski w Gdańsku
arklas Napisano 18 Październik 2017 Napisano 18 Październik 2017 Nigdy takiej nie widziałem, ale jedna dziurka i ślad po śrubce pasują do roweru (bardziej niż do psa albo krowy). Może dowód wpisania do dobrowolnego rejestru miejskiego?
Hansdekawka Napisano 19 Październik 2017 Napisano 19 Październik 2017 Mi też ona rowerem trąci, zwłaszcza,że rowerowe były trójkątne,ale ze stalowej blachy malowane na czarno z żółtymi tłoczonymi literami i cyframi.Ta wygląda raczej jak trawione aluminium.
arklas Napisano 19 Październik 2017 Napisano 19 Październik 2017 ale ze stalowej blachy malowane na czarno z żółtymi tłoczonymi literami i cyframi."Mówisz tylko o okresie 1952-1954 i dwóch spośród kilku wykonań – były też odlewane z żeliwa (Warszawa), odlewane z żeliwa 2 (Radomsko), odlewane z ołowiu (Białystok), odlewane z aluminium (Kielce)... Mam takie w kolekcji zresztą. Jeśli ta gdańska ma z ich kształtem jakiś związek, to raczej przypadkiem.
skolopendra Napisano 20 Październik 2017 Autor Napisano 20 Październik 2017 Witam.Dorzucam foto, blacha jest dość spora, wykonana z cynku.
Pytanie
skolopendra
Witam.
Proszę o pomoc w identyfikacji, na otoku widnieje napis Urząd Miejski w Gdańsku
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.