marekb37 Napisano 8 Październik 2017 Autor Napisano 8 Październik 2017 Koledzy proszę o pomoc w identyfikacji. Klamra wykonana z miedzi, brązu. Wielkość jak widać na zdjęciu.Od czego?
matrix14xxx Napisano 9 Październik 2017 Napisano 9 Październik 2017 Klamerka od trzewika,ozdobna z kapelusza może paska sakwy czy noża?
marekb37 Napisano 9 Październik 2017 Autor Napisano 9 Październik 2017 Dzięki matrix14xxx.Szukałem w tym kierunku. Nic. Szerokie spektrum. Żeby można było zawęzić ramy czasowe.
uve1985 Napisano 9 Październik 2017 Napisano 9 Październik 2017 http://www.ukdfd.co.uk/ceejays_site/pages/bucklepage18.htm
marekb37 Napisano 8 Październik 2017 Autor Napisano 8 Październik 2017 Koledzy proszę o pomoc w identyfikacji. Klamra wykonana z miedzi, brązu. Wielkość jak widać na zdjęciu.Od czego?
marekb37 Napisano 10 Październik 2017 Autor Napisano 10 Październik 2017 Dzięki uwe1985.Poszedłem tym tropem.Przeszukałem zasoby neta.Nie udało się odnaleźć takiej klamerki.Pewnie było ich tysiące wzorów. Jedyne co udało mi się ustalić to,że jest to klamerka ozdobna,prawdobodobnie cywilna. Co do wieku i przeznaczenia nadal nic. Pewnie nie uda się tego odkryć. Dziękuje wszystkim odwiedzającym za zainteresowanie. Pozdrawiam.
Pytanie
marekb37
Koledzy proszę o pomoc w identyfikacji. Klamra wykonana z miedzi, brązu. Wielkość jak widać na zdjęciu.Od czego?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.