Barakun Napisano 17 Sierpień 2017 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2017 Witam.Kilka dni temu zaopatrzyłem się w swój pierwszy wykrywacz Ace 250. W związku z tym mam pytanie o ustawnienia: Jak nie kopać śmieci jednocześnie nie ponosząc strat w wykopkach? Tryb mam ustawiony na Relic a Sensitivity bez dwóch kresek. Chodziłem z nim 5-6 godzin i jedyne co wykopałem nie śmieciowego" to łuska po naboju.Reszta to puszki po piwie,kapsle,łańcuch,rama od roweru czy bolec od ciągnika.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare777 Napisano 11 Wrzesień 2017 Share Napisano 11 Wrzesień 2017 To normalne, jeśli to twój pierwszy wykrywacz. I takie zalecenie - kop teraz wszystko, wsłuchuj się w sygnały i porównuj reakcję detektora na różne przedmioty. Po czasie sam rozpoznasz, co kopać, a co nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mycha.. Napisano 13 Wrzesień 2017 Share Napisano 13 Wrzesień 2017 Wsłuchać się w sygnały Garretta Ace250 - to się nadaje na dowcip roku. Żelazo, kolor, krótki, długi - jest w czym wybierać. Ustaw wykrywacz zgodnie z oczekiwaniami i kop KAŻDY sygnał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anemon Napisano 14 Wrzesień 2017 Share Napisano 14 Wrzesień 2017 Nie da się nie wykopywać śmieci. Nawet śmieci potrafią być zrobione z przeróżnych metali np. polmosy będą bić na sygnał który daje moneta. (niestety 250 ma słabą separacje) Jedynie co mogę Ci doradzić jako obecny użytkownik 250 to ustaw tryb na Custom i wytnij pierwszą kreskę. Czułość na 7-8. (jeżeli masz słabsze baterie to na większej czułości może świrować, wtedy zmniejsz do 6). Dopiero wtedy możesz kopać KAŻDY" sygnał. Powinno to oszczędzić wykopywania zardzewiałego żelaztwa :) Reszta jest już kwestią terenu i szczęścia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.