kopacz10 Napisano 3 Maj 2017 Autor Napisano 3 Maj 2017 Witam wszystkich mam pytanie czy jest to lufa i czy jest od pistoletu czarno prochowego ,muszkietu długość lufy 44 cm kaliber 2 cm może ktoś wie od czego
predi888 Napisano 3 Maj 2017 Napisano 3 Maj 2017 mi to bardziej przypomina stelaż starego wózka dziecięcego
kopacz10 Napisano 3 Maj 2017 Autor Napisano 3 Maj 2017 postaram się o lepszą jakoś zdjęci stelaż od loszka trochę za ciężki przedmiot jest od dołu 3 kąty plus dwa proste boki z jednym wlotem(może kominek) góra owalna z widoczną faską tył zabity z ogonkiem z pozostałością okucia miedzi
kopacz10 Napisano 3 Maj 2017 Autor Napisano 3 Maj 2017 witam lepsze fotki bok z widocznym okuciem miedzianymwlot łagodny pod kontem
Korabkow Napisano 3 Maj 2017 Napisano 3 Maj 2017 Lufa od długiej broni czarnoprochowej z zapłonem kapiszonowym, lecz nie wykluczone,że wcześnie był zapłon skałkowy.Mocno skorodowana,ogon korka dennego oberwany reszta zagięta, lut mosiężny pewnie jakaś późniejsza naprawa. Lufa była dłuższa, albo oderwany koniec lub odpadł w wyniku korozji.
Pytanie
kopacz10
Witam wszystkich mam pytanie czy jest to lufa i czy jest od pistoletu czarno prochowego ,muszkietu długość lufy 44 cm kaliber 2 cm może ktoś wie od czego
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.