EXE Napisano 30 Marzec 2017 Autor Napisano 30 Marzec 2017 Witam. Czy da się coś więcej ustalić o tej tabakierce? Może producenta i z jakich lat pochodzi. Tabakierka należała do mojego pradziadka, ale nie wiem kiedy mógł ją nabyć.
EXE Napisano 30 Marzec 2017 Autor Napisano 30 Marzec 2017 Oriental Tabaka, Cigaret Fabrik (Danzig), nazwy producenta nie potrafię rozszyfrowac.
zozu Napisano 30 Marzec 2017 Napisano 30 Marzec 2017 Chyba to będzie to:Yenidze Oriental Tabak- und ZigarettenfabrikOkres działania: 1918–1928 GmbH (spółka z o.o.) 1918 Langgasse 67 (ul. Długa)1924 Eschenweg 6 (ul. Jesionowa)Opis pochodzi z tej strony:http://www.gedanopedia.pl/?title=TYTO%C5%83Następnie trzeba przejśc do odnośnika:Tabela: Producenci wyrobów tytoniowych (wybór)
EXE Napisano 30 Marzec 2017 Autor Napisano 30 Marzec 2017 Super! Dzięki wielki @zozu. Z całą pewnością będzie to, to co napisałeś.
EXE Napisano 30 Marzec 2017 Autor Napisano 30 Marzec 2017 Tak to kiedyś wyglądało i jak się okazało to pudełko po papierosach.Dzięki za pomoc! Pozdrawiam.
Pytanie
EXE
Witam. Czy da się coś więcej ustalić o tej tabakierce? Może producenta i z jakich lat pochodzi. Tabakierka należała do mojego pradziadka, ale nie wiem kiedy mógł ją nabyć.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.