Saugust Napisano 17 Marzec 2017 Napisano 17 Marzec 2017 Witam Mam pytanie troche z poza działu.Wybrałem się na urlop okolice Końskich woj. Świętokrzyskie.Jednak nie zabrałem ładowarki:-( krótki urlop a baterie są naładowane ale cewka na bank padnie. Może któryś kolega z forum mieszka w okolicy i mógłby użyczyć na pare godzin?Chętnie dopłaci za pomoc😉
XII Napisano 17 Marzec 2017 Napisano 17 Marzec 2017 Nie jesteś w posiadaniu ładowarki USB do telefonu? Taką też możesz wykorzystać lub jakiś powerbank, ewentualnie spróbuj skorzystać z USB w kompie.Zdrów!
Saugust Napisano 18 Marzec 2017 Autor Napisano 18 Marzec 2017 Dzięki za zainteresowanie. Idąc tym tropem można ładować panel i słuchawki, to dużo pomaga. W moim przypadku brakuje jednak kllpsa do cewki, która w zasadzie wyładowuje się najszybciej. Próbowałem znaleźć info u producenta czy jest zależność podłączenie się do dwoch styków na cewce, tzn czy nie znając biegunowości podłącza można się przypiąć na krótko nie niszcząc bateri i całego układu? Cewka kosztuje około 1300 zł a klips 55zl. Jednak jak na razie nie udało mi się go dostać. Myślałem o najbliższych Kielcach, znacie jakiś sklep ze szperaczami gdzie mieliby asortyment deusa?
Saugust Napisano 18 Marzec 2017 Autor Napisano 18 Marzec 2017 Ewentualnie czy ktoś próbował podłączyć zasilanie do cewki bez klipsa?Chodzi o możliwość przypadkowej zmiany biegunowości i jej rezultat.
bjar_1 Napisano 18 Marzec 2017 Napisano 18 Marzec 2017 W Kielcach nie ma takiego specjalistycznego sklepu.
Saugust Napisano 18 Marzec 2017 Autor Napisano 18 Marzec 2017 Wiec pozostaje wersja ładowarka samoróbka, próbował ktos wcześniej?
XII Napisano 19 Marzec 2017 Napisano 19 Marzec 2017 Biegunowość ma znaczenie, jeśli wiesz gdzie podłączyć + a gdzie - to spokojnie możesz tak ładować. Plusa masz od strony migającej diody w cewce.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.