Skocz do zawartości
  • 0

Prośba o pomoc odnośnie pickielhauby

Janoitaliano

Pytanie

Napisano
Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych pomocą.
Sprawa dotyczy pewnej pickielhauby którą zamierzam kupić. Mianowicie nie jestem do końca przekonany czy wszystkie elementy są oryginalne. Kopią są na pewno rozety oraz pasek od podpinki. Co możecie powiedzieć na temat emblematu, szpica, skóry oraz ogólnego jej stanu.
Z góry dziękuję za Wasze wypowiedzi.
Pozdrawiam

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie zwróciłem nawet na to uwagi. Dziękuję bardzo za wypowiedzi. Widzę, że kolega ma bardzo dużą wiedzę, nie raz uzyskałem pomoc Z Pana strony. Dziękuję jeszcze raz i liczę na pomoc w razie potrzeby w przyszłości.
Pozdrawiam
Napisano
Jak chcesz mieć fajną kolekcję to tego kundla sobie daruj.
W najlepszym wypadku dobry emblemat (czego nie określę po tych zdjęciach) jest wart jakichkolwiek pieniędzy bo całości spoooro brakuje.

Pozdrawiam.
H.
Napisano
Niestety forum nie umożliwia udostępnienia zdjęć w dużej rozdzielczości dlatego poniżej wklejam link do pobrania zdjecia w oryginalnym rozmiarze.
https://www.easypaste.org/file/w4K0BzXe/1.jpg?lang=pl
Proszę o informację jaką wartość reprezentuje sobą taka sztuka(oczywiście szacowana).
Pozdrawiam
Napisano
Owszem brakuje grzebienia ale dzięki temu widać, że czerep jest od hełmu strażackiego albo innego tego typu.

Zdjęcie wyższej rozdzielczości wnosi tylko tyle, że szpic (kugel) jest oryginalny. Ale nadal uważam, że jest to składak. Ile z pozostałych okuć jest oryginalnych to trzeba by rozebrać albo choć pomacać.
Na chwilę obecną wartość tego to 250-300pln. Kwota, przy której poszczególne części sprzedane oddzielnie będą zwrotem inwestycji. Całość jako taka to cepelia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie