motokrys10 Napisano 10 Marzec 2017 Autor Napisano 10 Marzec 2017 Ostatnie znaleziska w terenieczy wykopaliście coś podobnego ? czy może być to jakaś moneta?figurka zwierzaczka dwustronna ma ułamaną nogę czy to dzik ? a może inne zwierzęcoś jakby grot
torba5 Napisano 10 Marzec 2017 Napisano 10 Marzec 2017 ołowiany słoń zabawkapocisk karabinowy i plomba ?
nabuh Napisano 10 Marzec 2017 Napisano 10 Marzec 2017 Trochę mały ten słonik jak na zabawkę porównując skalę do zapalniczki. To raczej ozdoba z czegoś. Z plombą bym się zgodził,na trzecie nie mam pomysłu.
torba5 Napisano 10 Marzec 2017 Napisano 10 Marzec 2017 napisałem trzecie to pocisk a ołowiany słonik do ozdoby raczej nie,a wielkość jak najbardziej pasuje do zabawki a ołowiane żołnierzyki ?,jaki miałby być duży słoń żeby spełniaj kryteria zabawki ,a poza tym jest wyraźnie napisane że zwierzak jest dwustronny ,więc według mnie ołowiana zabawka,może do samodzielnego odlewania ,wtedy raczej tylko takie uciechy mieli
Pytanie
motokrys10
Ostatnie znaleziska w terenie
czy wykopaliście coś podobnego ?
czy może być to jakaś moneta?
figurka zwierzaczka dwustronna ma ułamaną nogę czy to dzik ? a może inne zwierzę
coś jakby grot
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.