raistlin66 Napisano 2 Marzec 2017 Autor Napisano 2 Marzec 2017 Witam. Znalazłem wczoraj taki przedmiot. Dla mnie wygląda jak roztopiona cyna albo aluminium. Może ktoś już widział coś podobnego? Pozdrawiam Raistlin
Ardian Napisano 2 Marzec 2017 Napisano 2 Marzec 2017 Jest moda na wlewanie roztopionej stali do mrowiska, następnie się wyciąga i obmywa, wygląda to bardzo podobnie do znaleziska.
pumpernikiel Napisano 2 Marzec 2017 Napisano 2 Marzec 2017 Wytwór z pieca C.O. Takie koralowce powstają np.: jak wrzucisz kawałek ramy od okna z okuciem aluminiowym. Później razem z popiołem i resztą gwoździ wysypywali gdzie się da. Podobne wytwory ale z ołowiu można natrafić w miejscach gdzie robili kule np: muszkietowe. Cokolwiek to było zostało poddane wysokiej obróbce cieplnej.
pumpernikiel Napisano 2 Marzec 2017 Napisano 2 Marzec 2017 Może też być po pożarze albo jak kolega mówi wlany ciekły metal do mrowiska;)
Pytanie
raistlin66
Witam. Znalazłem wczoraj taki przedmiot. Dla mnie wygląda jak roztopiona cyna albo aluminium. Może ktoś już widział coś podobnego? Pozdrawiam Raistlin
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.