Skocz do zawartości
  • 0

odznaka

wielgosia

Pytanie

Napisano

Witam.
Czy ktoś może zidentyfikować ten znaczek (odznaczenie)? Jest ze srebra, zapinane z tyłu na agrafkę. Z lewej srony widać amorka opartego o rower, ale ten z wielkim kołem z przodu (bicykl). Wys.4cm.
Grawerka w środku:
DEUTSCHEN
Rad Fahrer
BUND
Na dole:
ALL HEIL
Z tyłu przynitowana srebrna blaszka ze szpilką, a miedzy nią a odznaczeniem resztki czerwonego materiału.
Pozdrawiam Małgosia

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Czy ktoś może zidentyfikować ten znaczek (odznaczenie)? Jest ze srebra, zapinane z tyłu na agrafkę. Z lewej srony widać amorka opartego o rower, ale ten z wielkim kołem z przodu (bicykl). Wys.4cm.
Grawerka w środku:
DEUTSCHEN
Rad Fahrer
BUND
Na dole:
ALL HEIL
Z tyłu przynitowana srebrna blaszka ze szpilką, a miedzy nią a odznaczeniem resztki czerwonego materiału.
Pozdrawiam Małgosia

Napisano
Znalazłem i to niechcący :) takie cuś, że istnieje pewna odznaka o pełnej nazwie Bund deutscher Radfahrer ( BDR ) Abzeichen für Ortsvertreter" a jej cena to około 60 Euro.
Najbardziej pasuje, ale nie ma żadnej fotki.
Może to i nie ta, ale jakiś trop zawsze.
Pozdrawiam - JA
Napisano
Przepraszam że dopiero teraz sie odzywam ale dawno tu nie zaglądałem.
Bardzo pochlebia mi, Grzesiu, Twoja wiara w mój zasób wiedzy. Miło to słyszeć szeczególnie od Ciebie, który tyle razy wyjaśniałeś mi tajniki różnych laszek" i szmatek" :)
Niestety jednak nic nie wiem o takiej odznace Niemieckiego Związku Cyklistów :(

pozdrawiam serdecznie!

marwro
Napisano
Dziś wykopałem taką właśnie odznakę. Też było zapięcie z tyłu i resztki czerwonego materiału. Jednak złotnik stwierdził, że to nie srebro. Jakoś nie mogę znaleźć nic na temat Niemieckiego Związku Cyklistów. Może ktoś zapoda jakiś link. Od razu informuję, że nie kolekcjonuję takich odznak i będę chciał ją sprzedać na Allegro. Pozdr
Napisano
Moja koślawa znajomość niemiecka mówi, że to Niemiecki Związek Kolarski. Pewnie Grzesio jest lepiej zorientowany.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie