xavi Napisano 13 Luty 2017 Autor Share Napisano 13 Luty 2017 Witam,Proszę o identyfikację tych dwóch monet.Niestety nie mam zielonego pojęcia jakie to monety i z jakiego okresu pochodzą.Jedna prawdopodobnie z 1770 r , ale nie jestem tego pewny.Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 14 Luty 2017 Share Napisano 14 Luty 2017 przydałaby się druga strona, nie widzimy zdjęć drugiej monety a po trzecie mi to nie wygląda na monetę tylko bardziej na guzik ozdobny albo jakiś żeton? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 14 Luty 2017 Share Napisano 14 Luty 2017 albo medal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 14 Luty 2017 Share Napisano 14 Luty 2017 wygląda że to Dreier, Brandenburg-Preussen - np.:http://www.muenzen-ritter.de/54486-brandenburg-preussen-kurfuerstentum-brandenburg-joachim-ii-dreier-1566-ss.html?___store=fr&___from_store=ruarmando86 - jak się nie znasz, albo nie wiesz, to proponuję się nie udzielać i nie robić zamieszania oraz nie nabijać sobie bezsensownych postów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.