Jump to content

Wysyłka za granice...

Guest P.D

Recommended Posts

Witam....ostatnoi udało mi sie sprzedac na Allegro bagnet..temat juz był kiedys wałkowany na forum,ale mam problem,gdyz osoba ta pochodzi z niemiec!!Czy moge wysłac bagnet za granice???czy nikt nie przegląda paczek itp??

Tak w ogóle to nie jestem handlarzem...sprzedałem przedmiot ktory posiadałem na wymiane,ale mam bardzo duze obawy!Ponoc przeglądaja paczki rentgenem....

zalecam DALEKO idącą ostrozność w przesyłaniu tego typu przedmiotów za granicę a już samobójstwem jest sumienne, zgodne z rzeczywistośćią, deklarowanie zawartośći....
O ile jest to możliwe prześlij ten przedmiot jako element ślusarki metalowy" podając dane nadawacy wprost z sufitu:-)

taka brutalna, polska rzeczywistość.

UWAGA!!!! ja miałem sprawę za wysyłke bagnetu wartego 100 zł kolega mnie prosił zeby mu kupic a ja zapakowałem i wysłałem z opisem Nóz. i zostałem oskarżony z art 274 (chyba) nielegalny wywóz rzeczy wyprodukowanych przed 45 rokiem.
na szczescie znajomi w prokuraturze ale skonczyło sie warunkowym umorzeniem przepadkiem mienia i 500 zł na PCK.
poj.....y kraj

No bo są równi i równiejsi. A po drugie to przecież w tym kraju jak nie posmarujesz to nie pojedziesz. Biora i tworzą prawo które stwarza do tego wyśmienite warunki. Zabraniając i nie wyjaśniając dlaczego i jakie sa możliwości legalnego załatwienia sprawy, poprostu zezwalają na widzi mi się jakiegoś urzędnika, który za odpowiednią opłatą jest w stanie przymknąć oko.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information