Guest Posted April 4, 2004 Share Posted April 4, 2004 Witam....ostatnoi udało mi sie sprzedac na Allegro bagnet..temat juz był kiedys wałkowany na forum,ale mam problem,gdyz osoba ta pochodzi z niemiec!!Czy moge wysłac bagnet za granice???czy nikt nie przegląda paczek itp?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frozzer Posted April 4, 2004 Share Posted April 4, 2004 ja kbedziesz mial szczescie to nie posadza cie o wywoz zabytkow narodowych, a wiem ze takie przypadki mialy miejsce, ja tylko raz wysylalem helm do niemeic, szczesliwie dla mnie nic sie nie stalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 4, 2004 Share Posted April 4, 2004 Tak w ogóle to nie jestem handlarzem...sprzedałem przedmiot ktory posiadałem na wymiane,ale mam bardzo duze obawy!Ponoc przeglądaja paczki rentgenem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ms Posted April 5, 2004 Share Posted April 5, 2004 zalecam DALEKO idącą ostrozność w przesyłaniu tego typu przedmiotów za granicę a już samobójstwem jest sumienne, zgodne z rzeczywistośćią, deklarowanie zawartośći....O ile jest to możliwe prześlij ten przedmiot jako element ślusarki metalowy" podając dane nadawacy wprost z sufitu:-)taka brutalna, polska rzeczywistość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 5, 2004 Share Posted April 5, 2004 UWAGA!!!! ja miałem sprawę za wysyłke bagnetu wartego 100 zł kolega mnie prosił zeby mu kupic a ja zapakowałem i wysłałem z opisem Nóz. i zostałem oskarżony z art 274 (chyba) nielegalny wywóz rzeczy wyprodukowanych przed 45 rokiem.na szczescie znajomi w prokuraturze ale skonczyło sie warunkowym umorzeniem przepadkiem mienia i 500 zł na PCK.poj.....y kraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Posted April 5, 2004 Share Posted April 5, 2004 to czemu niektórzy osobnicy mogą spokojnie wywozić całe czołgi za granice i kto na to pozwala ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawyer Posted April 5, 2004 Share Posted April 5, 2004 No bo są równi i równiejsi. A po drugie to przecież w tym kraju jak nie posmarujesz to nie pojedziesz. Biora i tworzą prawo które stwarza do tego wyśmienite warunki. Zabraniając i nie wyjaśniając dlaczego i jakie sa możliwości legalnego załatwienia sprawy, poprostu zezwalają na widzi mi się jakiegoś urzędnika, który za odpowiednią opłatą jest w stanie przymknąć oko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 5, 2004 Share Posted April 5, 2004 Dzięki...chyba raczej nie wysle tego za granice! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Posted April 5, 2004 Share Posted April 5, 2004 chyba że posmarujesz ...albo masz znajomości :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.