egonnowicz Napisano 22 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2017 Witam szanowne grono.W czerwcu wybieram się do Bovington Tank Museum ,będę tam po raz pierwszy i mam pytanie do osób które już odwiedziły owe muzeum .Jak wygląda tam baza noclegowa ,gdzie nocowaliście i ile płaciliście? Nie ukrywam że szukam taniego noclegu ,wygody mi nie potrzebne,jadę na około tydzień,tak żeby dobrze zwiedzić muzeum i załapać się na tank fest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieluchy55 Napisano 10 Luty 2017 Share Napisano 10 Luty 2017 Witam !Najlepsze rozwiązanie to udać się do miasteczka Wool , jest ono oddalone 3 km od muzeum, także można tam dojść nawet spacerkiem. Przy stacji kolejowej jest kamping , więc jeżeli jedziesz sam to za jedynkę zapłacisz grosze. Ja tam byłem w zeszłym roku latem i za 6-osobowy namiot płaciłem 18 funtów za noc.To jest moim zdaniem najtańsze rozwiązanie noclegu.Bilet wstępu do muzeum upoważnia do codziennych wizyt przez cały rok tak więc tydzień masz z głowy natomiast za tank fest będziesz musiał zapłacić dodatkową opłatę poza biletem wstepu do muzeum.No to na tyle aha jedzenie w okolicy i w samym muzeum jest paskudne nawet jak na angielskie standarty , więc radzę się zaopatrzyc w opowiednią ilośc suchego prowiantu.Pozdrawiam Knute Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egonnowicz Napisano 13 Luty 2017 Autor Share Napisano 13 Luty 2017 Dzięki za odpowiedź ,a orientujesz się czy w tym Wool jest może jakaś wypożyczalnia rowerów lub skuterów ? Jak na razie jadę sam i nie opłaca mi się wynajmowanie auta na Heathrow więc jadę pociągiem z Londynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.O.P. Napisano 15 Lipiec 2018 Share Napisano 15 Lipiec 2018 z pociągiem trzeba trochę uważać jak kto jedzie pierwszy raz bo nie każdy zatrzymuje się w wool i po drodze odłącza się połowę składu trzeba wiedzieć do którego wagonu wejść a i kupując bilet tam i z powrotem zawsze musicie mieć w rączce dwie sztuki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.