ktos451 Napisano 21 Styczeń 2017 Autor Napisano 21 Styczeń 2017 Witam, czy na pokładzie mamy jakąś Panią odtwarzającą siostrę DRK???Planuję wciągnąć w rekonstrukcję moją dziewczynę (nie ma lekko kobieta), problem jest tylko taki, że uniformy DRK są dosyć drogie. Wydaje mi się że krój nie jest specjalnie skomplikowany więc można zlecić komuś uszycie (myślę, że będzie to koszt znacznie mniejszy niż 100 dolarów, euro czy 50 funtów). I teraz moje właściwe pytania 1 Poproszę o maksymalnie dużo informacji na temat tej służby III Rzeszy 2 Proszę jeżeli ktoś posiada o wymiary takiego fartucha 3 Czy były tylko biało - niebieskie czy też szare? To tyle na początek - ale liczę na to, że temat się troszkę rozwinie.PozdrawiamKamil
ktos451 Napisano 21 Styczeń 2017 Autor Napisano 21 Styczeń 2017 Aaa i czy przy biało - niebieskim ważna jest grubość pasków i odległość, czy różne partie się delikatnie różniły?
Slajmi130 Napisano 23 Styczeń 2017 Napisano 23 Styczeń 2017 Myśle że tutaj to raczej się nie doczekasz odpowiedzi. Ale proponowałbym bardzo kompetentne źródło tutaj :http://www.grhbluszcz.pl/oldsite/ogrupie.html
ktos451 Napisano 23 Styczeń 2017 Autor Napisano 23 Styczeń 2017 Dzięki - grupę znam, ale myślałem, że tutaj ktoś się jednak odezwie - napiszę bezpośrednio do nich ;)
dirle Napisano 27 Styczeń 2017 Napisano 27 Styczeń 2017 Musisz załatwić jej taką torbę sanitariuszki DRK - mieści 2 browary więc będzie miał kto Ci nosić. Ja mam torbę ale nie mam sanitariuszki...Ważne z tyłu musi być wytłoczony numer oraz nazwa Babelsberg - ponoć tylko tam były kursy DRK - wiem to od jednej miłej pani Moniki, która tym tematem się zajmuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.