gumis1984 Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2017 Witam proszę o rozszyfrowanie w miarę możliwości co oznacza i do kogo mogła należeć oraz z jakiego jest okresu z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis1984 Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulavian Napisano 12 Styczeń 2017 Share Napisano 12 Styczeń 2017 Judaica ,a symbol kotwicy prawdopodobnie w związku z profesją właściciela pieczęci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 12 Styczeń 2017 Share Napisano 12 Styczeń 2017 Pieczęć żyda. Musisz poszukać kogoś kto Ci to przetłumaczy. Po samej kotwicy też ciężko typować właściciela. Symbol może mieć coś wspólnego z zawodem( kupiec, żeglarz), w połączeniu z inicjałami może być znakiem osobistym(gmerkiem) ale też mieć coś wspólnego z wiarą czy samym napisem na tłoku. Datowanie po rękojeści: cały wiek XVIII i jego przełomy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 12 Styczeń 2017 Share Napisano 12 Styczeń 2017 Ło, Krzysiu mnie uprzedził:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 12 Styczeń 2017 Share Napisano 12 Styczeń 2017 Gumis- wrzuć też fotki do tematu niżej pieczęcie lakowe 2" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis1984 Napisano 13 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2017 Panie Krzysztofie a co jest na niej napisane ? Chciałbym się coś więcej dowiedzieć bo zdziwiło mnie że dostałem kilka różnych ofert a ja nadal nic o niej nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis1984 Napisano 13 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Styczeń 2017 Share Napisano 13 Styczeń 2017 A jednak gmerk:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis1984 Napisano 13 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2017 Gmerek a coś więcej ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Styczeń 2017 Share Napisano 13 Styczeń 2017 Gmerek to sobie można w majtkach robić:)Gmerk mieszczański- dużo na ten temat w internecie.Czasem ktoś się zdarza na forum ze znajomością hebrajskiego ale rzadko i szybko znika:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis1984 Napisano 13 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2017 Dziękuję za pomoc szukam w takim razie dalej informacji na jej temat Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.