szrek64 Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2017 Było kiedyś na forum. Nikt nie wiedział kogo to guzik, spod Polkowic, mój spod Kiełczowa. Ostatnio w temacie pieczęcie lakowe cz.2 znalazłem:Jestem w stanie pokazać dziesiątki pieczęci duchownych gdzie wymienionych przez Ciebie insygni nie ma.W załączniku przykład bo nie trudno je znaleźć w internecie wpisując proste frazy: Pieczęć woskowa Ks.Kacpra Korusa - Proboszcza w Rychtalu (rok 1803)." Czyżbyśmy już poznali pochodzenie naszych guzików z CK :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szrek64 Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2017 Obok zdjęcie. Czekam na wasze sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szrek64 Napisano 13 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2017 Może kolega Karpik potwierdzi moje przypuszczenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Styczeń 2017 Share Napisano 13 Styczeń 2017 W batonarium tego typu guziki monogramowe, nawet bez korony są opisane jako liberyjne:http://www.buttonarium.eu/kolekcja/index?szuk_monogram=1&display=1&page=1Wątpię, żeby ksiądz używał guzika ze swoim monogramem. Oni tam mają to uregulowane- obszyte, w odpowiednich kolorach, ilość itp. Na pewno znajdujemy guzy duchownych ale nie wiem które to:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szrek64 Napisano 17 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2017 Zaskakuje mnie podobieństwo inicjałów i miejsca znalezienia również pasują pod tego księdza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.