ikozaur Napisano 17 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2016 Ktoś mógłby mi powiedzieć, czy to jest moneta, czy też coś innego (nabyłem to kiedyś ponad 20 lat temu). Średnica około 16-17 mm,dość gruby (na pewno 1 mm), materiał chyba miedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikozaur Napisano 17 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2016 Z drugiej strony wygląda tak. W jakim kierunku szukać identyfikacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edekreak Napisano 17 Grudzień 2016 Share Napisano 17 Grudzień 2016 Stawiam na monetę i lonowy na drugim planie :D haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikozaur Napisano 17 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2016 Ekh, nietrafione z tym włosem: w domu czarny labrador i 3 koty (masa sierści). Kto pomoże z próbą identyfikacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edekreak Napisano 17 Grudzień 2016 Share Napisano 17 Grudzień 2016 Wiem mam psa to może być plomba też może ktoś inny się wypowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 18 Grudzień 2016 Share Napisano 18 Grudzień 2016 Może Indie? W każdym razie jakiś napis jakby arabski widać, ale zdjęciami nie rozpieszczasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikozaur Napisano 18 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2016 Może teraz lepiej widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikozaur Napisano 18 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2016 I z drugiej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikozaur Napisano 18 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2016 Lepiej z mojej komórki nie wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edekreak Napisano 18 Grudzień 2016 Share Napisano 18 Grudzień 2016 Ja jestem za plamba ale mogę się mylić czysciles to jakoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 19 Grudzień 2016 Share Napisano 19 Grudzień 2016 edekreak, czy informacja, że przedmiot jest z miedzi skłoniła cie do takiego stwierdzenia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edekreak Napisano 19 Grudzień 2016 Share Napisano 19 Grudzień 2016 Napisane jest chyba miedzi czyli pewności nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 19 Grudzień 2016 Share Napisano 19 Grudzień 2016 ... ale ze zdjęć widać, że to nie ołów i nie plomba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikozaur Napisano 19 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2016 Na 100 % to nie ołów i na plombę mi nie wygląda. Raczej miedź lub jej stop (ciemnobrązowy kolor), a jak to sprawdzić? Może i to brąz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edekreak Napisano 19 Grudzień 2016 Share Napisano 19 Grudzień 2016 Czyli moneta tylko jaka ?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edekreak Napisano 19 Grudzień 2016 Share Napisano 19 Grudzień 2016 Może boratynka hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edekreak Napisano 19 Grudzień 2016 Share Napisano 19 Grudzień 2016 Oczywiście to był zart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikozaur Napisano 19 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2016 Czy koledzy poddają się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 20 Grudzień 2016 Share Napisano 20 Grudzień 2016 ja podejrzewam, że okolice czasów imperium rzymskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikozaur Napisano 20 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2016 OK dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 20 Grudzień 2016 Share Napisano 20 Grudzień 2016 Jak dla mnie, to będzie jakaś islamska moneta.Napisy mocno wytarte i nieczytelne.Nie twierdzę, że to będzie akurat to, no ale może będzie coś w ten deseń:Miedziany fels dynastii Abbasydów?http://www.numisbids.com/n.php?p=sale&sid=362&cid=10188 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikozaur Napisano 20 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2016 Sprawdzę i dam znać, dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.