armando86 Napisano 10 Grudzień 2016 Share Napisano 10 Grudzień 2016 Witam. Jak w temacie mam pytanie o stopień rzadkości tej monety czy w jednym wariancie była wybijana czy w kilku? Gdzieś się spotkałem że jakiś wariant miał R4. Poproszę o namiar na dobra literaturę tej monety, np jakie były odmiany nakład. Na chwilę obecną wiem że moneta jest srebrna, z 1623,moneta śląska pod władaniem Habsburgów a mianowicie Ferdynanda II. Sqr czekam na głównie Twoje odpna jej nie znalazłem fortresscatalogue Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 10 Grudzień 2016 Share Napisano 10 Grudzień 2016 http://www.academia.edu/7692447/%C5%9AL%C4%84SKIE_MONETY_HABSBURG%C3%93W_FERDYNAND_II_KATALOG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 10 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2016 sqr nakład tych monet i stopień rzadkości gdzieś takie info można znaleźć? czy to raczej popularna moneta? pozdrawiam i dzięki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 10 Grudzień 2016 Share Napisano 10 Grudzień 2016 jak sam możesz zaobserwować, moneta była bita w dużej ilości odmian... więc, aby coś obiektywnie stwierdzić, trzeba odnieść się do konkretnej sztuki/odmiany. Na obecną chwilę nie ma takiej możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 10 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2016 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 14 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2016 moneta po konserwacji może ktoś coś więcej o niej napiszę bo ja z literatury od sqr za dużo się o niej nie dowiedziałem najbardziej mnie interesuje nakład tej monety,stopień rzadkości i gdzie była bita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 14 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2016 2 strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 14 Grudzień 2016 Share Napisano 14 Grudzień 2016 ja obstawiam poz. 201 - Nysa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 14 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2016 też mi się tak wydaje dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 14 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2016 Ejzenhart Dariusz, Miller Ryszard - Monety 24-krajcarowe z mennic śląskich to jest chyba odpowiednia literatura do mojej monety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 14 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2016 sqr a wiesz jaki mógł być nakład i stopień rzadkosci tej monety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.