muchomor Napisano 4 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2016 Witam mam problem z wykrywaczem Troy Shadow X5,nie działa balans gruntu ,znaczy może niejasno się wyraziłem ,działa ale nie tak jak powinien ,nie można dostroić wykrywacza do gruntu zachowuje się tak jakby dostrajanie nie działało,ktoś może miał z tym do czynienia ?,ewentualnie może ktoś wie komu można oddać do naprawy wykrywacz kto się na tym zna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dygac Napisano 4 Grudzień 2016 Share Napisano 4 Grudzień 2016 najbardziej obstawiałbym potencjometr gruntu oderwany od elektroniki, ale bez otwarcia się nie obejdzie. Jeśli lutowałeś coś w karierze i lutownicy się nie boisz, to powinieneś sobie z tym poradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muchomor Napisano 5 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2016 Niestety otwierałem puszkę i wszystko jest na swoim miejscu ,porównywałem nawet bebechy z fotkami wnętrzności dostępnymi w necie,czy aby kabelki są wlutowane poprawnie ,sprawdzałem też potencjometr gruntu czy jest sprawny ,okazało się że jest sprawny,wszystko na oko jest w porządku ,na 2 cewkach dużej i małej wykrywacz zachowuje się tak samo czyli brak możliwości dostrojenia do gruntu i nie działający tryb Beach Disc,to musi być coś poważniejszego ,coś padło w elektronice ,piszę bo może ktoś tak miał i może wie co to nawaliło ,ewentualnie szukam fachowca który podjął by się naprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrand Napisano 5 Grudzień 2016 Share Napisano 5 Grudzień 2016 Jeśli nikogo nie znajdziesz, skontaktuj się ze mną. Naprawiałem już te wykrywacze i mam dokumentację serwisową. Niestety mam też niewiele czasu i expresu nie będzie. Robię to na zasadzie wyjątku, bo od dawna nie zajmuję się serwisem, ale nie mogę pozwolić aby tak zacny detektor leżał bezczynnie.Mrand 508 319 030 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muchomor Napisano 5 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2016 Dzięki ,skontaktuję się zapewne niebawem,nie musi być na szybko ,sam niestety tego nie naprawię ,dlatego właśnie szukam pomocy a naprawdę szkoda żeby ten detektor leżał bezczynnie,wiele dobrych opinii czytałem i słyszałem na jego temat ,zakupiony z 3 ręki niestety nie działa jak powinien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr 880 Napisano 23 Grudzień 2016 Share Napisano 23 Grudzień 2016 A ja już myślałem że te detektory znikły całkiem pozdrawiam użytkowników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.