jaim Napisano 28 Październik 2016 Autor Napisano 28 Październik 2016 Witam .Mam pytanie czy ktoś spotkał już tą edycje oraz zna emitenta .Albo gdzie można znaleść informacje na temat , posiadaczy ziemskich.Blaszka znaleziona w okilcy Lesznowoli .Nominał - 5Rewers - inicjały ( J , G )Dzięki za poświęcony czas .Pozdrawiam.
abcd Napisano 29 Październik 2016 Napisano 29 Październik 2016 Niekoniecznie dominialny może być kelnerski z lokalu gastronomicznego lub ze spółdzielni przy jakimś przyfabrycznym sklepiku ,J.G to inicjały emitenta właściciela instytucji.
jaim Napisano 29 Październik 2016 Autor Napisano 29 Październik 2016 Tak też może być . Jest metoda na jakieś ( w miarę ) określenie lat powstania tego wyrobu ? Z mojego doświadczenia i wyglądu tej blaszki raczej nie wykonana metodą stempla , raczej rzemieślniczą .Z map przekrój lat tysiąc osiemset - tysiąc dziewięćset , niedaleko był zajazd ( murowana tawerna ) , ale wokoło znajduje sporo pałaców ,dworków i folwarków . Poza tym ,,blaszka'' mogła pewnie przywędrować z zupełnie innych stron .Jednak pytanie pozostaje , czy jest możliwość określić mniej więcej wiek , biorąc pod uwagę wykonanie itp?Pozdrawiam .
jaim Napisano 29 Październik 2016 Autor Napisano 29 Październik 2016 Tak też może być . Jest metoda na jakieś ( w miarę ) określenie lat powstania tego wyrobu ? Z mojego doświadczenia i wyglądu tej blaszki raczej nie wykonana metodą stempla , raczej rzemieślniczą .Z map przekrój lat tysiąc osiemset - tysiąc dziewięćset , niedaleko był zajazd ( murowana tawerna ) , ale wokoło znajduje sporo pałaców ,dworków i folwarków . Poza tym ,,blaszka'' mogła pewnie przywędrować z zupełnie innych stron .Jednak pytanie pozostaje , czy jest możliwość określić mniej więcej wiek , biorąc pod uwagę wykonanie itp?Pozdrawiam .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.