Skocz do zawartości

Moneta Dominialna

jaim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Mam pytanie czy ktoś spotkał już tą edycje oraz zna emitenta .
Albo gdzie można znaleść informacje na temat , posiadaczy ziemskich.
Blaszka znaleziona w okilcy Lesznowoli .

Nominał - 5
Rewers - inicjały ( J , G )

Dzięki za poświęcony czas .

Pozdrawiam.

Tak też może być .
Jest metoda na jakieś ( w miarę ) określenie lat powstania tego wyrobu ? Z mojego doświadczenia i wyglądu tej blaszki raczej nie wykonana metodą stempla , raczej rzemieślniczą .
Z map przekrój lat tysiąc osiemset - tysiąc dziewięćset , niedaleko był zajazd ( murowana tawerna ) , ale wokoło znajduje sporo pałaców ,dworków i folwarków . Poza tym ,,blaszka'' mogła pewnie przywędrować z zupełnie innych stron .
Jednak pytanie pozostaje , czy jest możliwość określić mniej więcej wiek , biorąc pod uwagę wykonanie itp?

Pozdrawiam .

Tak też może być .
Jest metoda na jakieś ( w miarę ) określenie lat powstania tego wyrobu ? Z mojego doświadczenia i wyglądu tej blaszki raczej nie wykonana metodą stempla , raczej rzemieślniczą .
Z map przekrój lat tysiąc osiemset - tysiąc dziewięćset , niedaleko był zajazd ( murowana tawerna ) , ale wokoło znajduje sporo pałaców ,dworków i folwarków . Poza tym ,,blaszka'' mogła pewnie przywędrować z zupełnie innych stron .
Jednak pytanie pozostaje , czy jest możliwość określić mniej więcej wiek , biorąc pod uwagę wykonanie itp?

Pozdrawiam .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie