jaim Napisano 28 Październik 2016 Autor Share Napisano 28 Październik 2016 Witam .Mam pytanie czy ktoś spotkał już tą edycje oraz zna emitenta .Albo gdzie można znaleść informacje na temat , posiadaczy ziemskich.Blaszka znaleziona w okilcy Lesznowoli .Nominał - 5Rewers - inicjały ( J , G )Dzięki za poświęcony czas .Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 29 Październik 2016 Share Napisano 29 Październik 2016 Niekoniecznie dominialny może być kelnerski z lokalu gastronomicznego lub ze spółdzielni przy jakimś przyfabrycznym sklepiku ,J.G to inicjały emitenta właściciela instytucji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaim Napisano 29 Październik 2016 Autor Share Napisano 29 Październik 2016 Tak też może być . Jest metoda na jakieś ( w miarę ) określenie lat powstania tego wyrobu ? Z mojego doświadczenia i wyglądu tej blaszki raczej nie wykonana metodą stempla , raczej rzemieślniczą .Z map przekrój lat tysiąc osiemset - tysiąc dziewięćset , niedaleko był zajazd ( murowana tawerna ) , ale wokoło znajduje sporo pałaców ,dworków i folwarków . Poza tym ,,blaszka'' mogła pewnie przywędrować z zupełnie innych stron .Jednak pytanie pozostaje , czy jest możliwość określić mniej więcej wiek , biorąc pod uwagę wykonanie itp?Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaim Napisano 29 Październik 2016 Autor Share Napisano 29 Październik 2016 Tak też może być . Jest metoda na jakieś ( w miarę ) określenie lat powstania tego wyrobu ? Z mojego doświadczenia i wyglądu tej blaszki raczej nie wykonana metodą stempla , raczej rzemieślniczą .Z map przekrój lat tysiąc osiemset - tysiąc dziewięćset , niedaleko był zajazd ( murowana tawerna ) , ale wokoło znajduje sporo pałaców ,dworków i folwarków . Poza tym ,,blaszka'' mogła pewnie przywędrować z zupełnie innych stron .Jednak pytanie pozostaje , czy jest możliwość określić mniej więcej wiek , biorąc pod uwagę wykonanie itp?Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.