Witam . Wpadł mi o to taki przedmiot nie wiem czy to część munduru czy może bardziej ozdoba,ale wygląda dość interesująco. Przypuszczam ze może to okres XIX w, bo dużo fantów z tego okresu mi tam wpada. Przedmiot cynowy z oznaczaniami w rombie GL w miejscu prostokątów tak jakby glina była z nacięciami pod wpływem lat i pęknięć na zdjęciach wygląda jakby to był małe kamyczki. Po drugiej stronie w miejscu tam gdzie są bicia GL widać ukośne linie a pod nimi tak jakby dwie linie łukowato odnośnie podstawy. Szer.6,5 cm dł. 5,1-5,2 cm. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Pytanie
armando86
Witam . Wpadł mi o to taki przedmiot nie wiem czy to część munduru czy może bardziej ozdoba,ale wygląda dość interesująco. Przypuszczam ze może to okres XIX w, bo dużo fantów z tego okresu mi tam wpada.
Przedmiot cynowy z oznaczaniami w rombie GL w miejscu prostokątów tak jakby glina była z nacięciami pod wpływem lat i pęknięć na zdjęciach wygląda jakby to był małe kamyczki. Po drugiej stronie w miejscu tam gdzie są bicia GL widać ukośne linie a pod nimi tak jakby dwie linie łukowato odnośnie podstawy. Szer.6,5 cm dł. 5,1-5,2 cm. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.