armando86 Napisano 2 Październik 2016 Autor Share Napisano 2 Październik 2016 Witam. Jak w temacie wpadł mi ostatnio szeląg litewski co jest w nim takiego wyjątkowego? Mianowicie pod jeźdźcem są inicjały KŁ" albo KP" co one oznaczają i czy te inicjały świadczą o wyjątkowości monety? Pytam bo mam z 50 boratynek i te koronne i te litewskie i pierwszy raz spotkałem się z taką która ma inicjały. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 2 Październik 2016 Share Napisano 2 Październik 2016 nie ma nic wyjątkowego...a inicjały to: HKPL (Hieronim Kirszensztein Podskarbi Litewski) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 2 Październik 2016 Autor Share Napisano 2 Październik 2016 http://www.fortresscatalogue.com/index2.php?cat=1661PL00500&page=Coin_Details Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.