Skocz do zawartości
  • 0

pocisk Austro-Węgry 10 cm

april_86

Pytanie

Napisano

chciałbym skompletować do niego łuskę, jakiej długości powinna ona być? czy ten pocisk był używany w górskiej haubicy z krótką łuską?

Czy ma ktoś generalnie jakieś fajne zestawienie austrowęgierskiej amunicji artyleryjskiej? szukam w sieci ale nic nie ma....

MK

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chciałbym skompletować do niego łuskę, jakiej długości powinna ona być? czy ten pocisk był używany w górskiej haubicy z krótką łuską?

Czy ma ktoś generalnie jakieś fajne zestawienie austrowęgierskiej amunicji artyleryjskiej? szukam w sieci ale nic nie ma....

MK

Napisano
dzięki, nie jestem jakimś espertem

raczej kojarzę naboje gdzie łuska jest wyższa niż pocisk

jest to wstanie ponieśc taki ciężki pocisk?

w głowie się nie mieści :)
Napisano

Łuska powinna wyglądać tak, na rysunku masz podane wymiary. Co do zestawień to owszem są, ale nikt kto dał za to jakieś tam pieniądze nie będzie raczej skłonny, aby dzielić się danymi.

Napisano
dziękuję za pomoc, była bardzo rzeczowa

ale takiej samolubnej mentalności, o jakiej mówisz nie mogę zrozumieć, czy naprawdę można się dzielić tylko tym co dostało się za darmo?
Napisano
Niestety tak to już jest, znam kilku ludzi którzy mają ciekawe publikacje, ale zabulili za nie kwoty rzędu kilkudziesięciu lub nawet kilkuset PLN. W takim przypadku ciężko im rzucić takie materiały w net szerszemu gronu publiczności. W przypadku nowszych publikacji dochodzi jeszcze kwestia praw autorskich. Sam mam niestety zaledwie kilkanaście stron szkiców, których fragment zamieściłem. Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie