april_86 Napisano 21 Wrzesień 2016 Autor Napisano 21 Wrzesień 2016 chciałbym skompletować do niego łuskę, jakiej długości powinna ona być? czy ten pocisk był używany w górskiej haubicy z krótką łuską? Czy ma ktoś generalnie jakieś fajne zestawienie austrowęgierskiej amunicji artyleryjskiej? szukam w sieci ale nic nie ma....MK
april_86 Napisano 29 Wrzesień 2016 Autor Napisano 29 Wrzesień 2016 jak mawiał klasyk: mają rozmach s****wisyny :)
april_86 Napisano 21 Wrzesień 2016 Autor Napisano 21 Wrzesień 2016 chciałbym skompletować do niego łuskę, jakiej długości powinna ona być? czy ten pocisk był używany w górskiej haubicy z krótką łuską? Czy ma ktoś generalnie jakieś fajne zestawienie austrowęgierskiej amunicji artyleryjskiej? szukam w sieci ale nic nie ma....MK
april_86 Napisano 21 Październik 2016 Autor Napisano 21 Październik 2016 dzięki, nie jestem jakimś espertemraczej kojarzę naboje gdzie łuska jest wyższa niż pociskjest to wstanie ponieśc taki ciężki pocisk?w głowie się nie mieści :)
Voucur Napisano 27 Wrzesień 2016 Napisano 27 Wrzesień 2016 Łuska powinna wyglądać tak, na rysunku masz podane wymiary. Co do zestawień to owszem są, ale nikt kto dał za to jakieś tam pieniądze nie będzie raczej skłonny, aby dzielić się danymi.
mietek Napisano 21 Październik 2016 Napisano 21 Październik 2016 Bowiem to do haubicy, nie armaty.Roznica w prowadzeniu ognia to i amunicja ma inne wymagania.
april_86 Napisano 20 Październik 2016 Autor Napisano 20 Październik 2016 pocisk ma ok 30 cm wysokości licząc od pierścienia a łuska 13,2 cm wyskości? nie wygląda to trochę dziwnie?
bjar_1 Napisano 20 Październik 2016 Napisano 20 Październik 2016 A co w tym dziwnego? Np.: http://images27.fotosik.pl/282/f47f827a270da437.jpg
april_86 Napisano 28 Wrzesień 2016 Autor Napisano 28 Wrzesień 2016 dziękuję za pomoc, była bardzo rzeczowaale takiej samolubnej mentalności, o jakiej mówisz nie mogę zrozumieć, czy naprawdę można się dzielić tylko tym co dostało się za darmo?
Voucur Napisano 28 Wrzesień 2016 Napisano 28 Wrzesień 2016 Niestety tak to już jest, znam kilku ludzi którzy mają ciekawe publikacje, ale zabulili za nie kwoty rzędu kilkudziesięciu lub nawet kilkuset PLN. W takim przypadku ciężko im rzucić takie materiały w net szerszemu gronu publiczności. W przypadku nowszych publikacji dochodzi jeszcze kwestia praw autorskich. Sam mam niestety zaledwie kilkanaście stron szkiców, których fragment zamieściłem. Pozdrawiam!
april_86 Napisano 28 Wrzesień 2016 Autor Napisano 28 Wrzesień 2016 zawsze można podać jakiś link do kupna tego typu publikacji
Pytanie
april_86
chciałbym skompletować do niego łuskę, jakiej długości powinna ona być? czy ten pocisk był używany w górskiej haubicy z krótką łuską?
Czy ma ktoś generalnie jakieś fajne zestawienie austrowęgierskiej amunicji artyleryjskiej? szukam w sieci ale nic nie ma....
MK
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.